25
november
2021
|
13:39
Europe/Amsterdam

Aanleg aanmeerlocaties Scheldetunnel start op 20 december - geluids- en trillingshinder mogelijk

Op maandag 20 december starten we met de aanleg van twee aanmeerlocaties op de Schelde voor de bouw van de nieuwe Scheldetunnel. Zo laten we de aan- en afvoer van grondstoffen en materialen maximaal via het water verlopen en halen we heel wat vrachtwagens van de weg. De aanleg van deze aanmeerlocaties veroorzaakt mogelijk geluids- en trillingshinder.

De komende jaren wordt er op beide oevers van de Schelde hard gewerkt aan het 'koninginnenstuk' van de Oosterweelverbinding: de nieuwe Scheldetunnel. Om de aan- en afvoer van grondstoffen en materialen maximaal over het water te laten verlopen bouwen we de komende maanden aan twee nieuwe aanmeerlocaties. In 2019 bouwden we er ook al eentje aan de Beatrijslaan voor de Oosterweelwerken Linkeroever/Zwijndrecht. Zo halen we tienduizenden vrachtwagens van de weg.

 

 

Eén week geluids- en trillingshinder in december en twee weken in januari

Eerst worden ter hoogte van het Noordkasteel op Rechteroever damwanden in de grond getrild om de aansluiting van de aanmeerlocatie op het land aan te kunnen leggen. In januari gebeurt op Linkeroever hetzelfde ter hoogte van de Palingbeek. Het intrillen van deze damwanden duurt ongeveer één week per oever.

Midden januari worden de palen voor deze aanmeerlocaties in de bodem van de Schelde getrild. Het laatste stuk van de palen zal ook in de bodem geheid worden om ze in de sterkere bodemlagen vast te zetten. Deze werken worden overdag uitgevoerd en duren ongeveer een week.

Het intrillen en heien van damwanden en palen gaat mogelijk gepaard met geluids- en trillingshinder, waarvoor alvast onze verontschuldigingen.

Wanneer de damwanden en palen op hun plaats zitten, werken we de aanmeerlocaties verder af. In de loop van volgend voorjaar nemen we de aanmeerlocaties in gebruik.

De aanmeerlocatie op Linkeroever wordt gebouwd ter hoogte van de Palingbeek.

De aanmeerlocatie op Rechteroever bouwen we ter hoogte van de Scheldelaan, naast het Noordkasteel.