31
maart
2022
|
17:01
Europe/Amsterdam

Aanleg fietssnelweg F41 start 28 februari - Neerstraat plaatselijk onderbroken

UPDATE: Vanaf vrijdag 8 april kunnen fietsers de werfzone terug passeren. De omleiding via de Polderstraat, Pijlstraat, Vlietstraat en Molenstraat vervalt. Voor gemotoriseerd verkeer blijft de Neerstraat hier plaatselijk afgesloten.

------

Op maandag 28 februari starten we in Zwijndrecht met het doortrekken van fietssnelweg F41. We leggen deze fietssnelweg tussen de Neerstraat en de E34. Ter hoogte van de bocht Neerstraat/Polderstraat komen de fietssnelweg en Neerstraat samen. Dit deel van de Neerstraat leggen we opnieuw aan en richten we in als fietsstraat. Hiervoor is de Neerstraat plaatselijk onderbroken voor al het verkeer.

Fietssnelweg F41 biedt een vlotte verbinding tussen Zelzate en Zwijndrecht. We trekken deze fietssnelweg verder door richting Antwerpen en sluiten deze in de toekomst ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna Linkeroever aan op het Ringfietspad. We leggen deze fietssnelweg tussen de Neerstraat en de E34. Ter hoogte van de bocht Neerstraat/Polderstraat komen de fietssnelweg en Neerstraat samen. Dit deel van de Neerstraat leggen we opnieuw aan en richten we in als fietsstraat. Deze werken duren tot eind mei, waarna we het grootste deel van onze werken in deze buurt afronden.

Het resterende deel van de F41 - tussen de Neerstraat en het toekomstige Ringfietspad - wordt in 2024 in gebruik genomen.

Neerstraat

Neerstraat plaatselijk volledig afgesloten, omleiding voor fietsers

Om deze werken veilig uit te kunnen voeren sluiten we de Neerstraat plaatselijk af voor al het verkeer. Dit betekent dat doorgaand verkeer van de Neerstraat naar de Polderstraat – en omgekeerd – niet mogelijk is. Plaatselijk verkeer blijft tijdens de werken wel mogelijk tot aan de werfzone.

De Polderstraat en Neerstraat vormen een populaire fietsverbinding voor onder andere woon-werkverkeer van de Waaslandhaven. Zij rijden tijdens deze werken om via de Polderstraat, Pijlstraat, Vlietstraat en Molenstraat.

Aanleg F41 langs Neerstraat vanaf 28 februari

Betere bereikbaarheid voor fietsers naar de Waaslandhaven

Met de Oosterweelwerken leggen we in totaal meer dan 35 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietspaden, -tunnels en -bruggen aan, waarvan 16,5 kilometer in Linkeroever en Zwijndrecht. Zo zorgen we voor meer comfortabele en veilige alternatieven voor de wagen en ondersteunen we mee de modal shiftOok aan de Waaslandhaven.