16
augustus
2018
|
15:11
Europe/Amsterdam

Aanleg tijdelijke op- en afrit voor werfverkeer op R1 luidt bouw park and ride Linkeroever in

Samenvatting

Op maandag 20 augustus 2018 start het aannemersconsortium Rinkoniên met de voorbereidende werkzaamheden aan de P+R Linkeroever. Op de R1 – ten zuiden van de Blancefloerlaan – zal Rinkoniên een tijdelijke op- en afrit aanleggen voor werfverkeer.

Op maandag 20 augustus 2018 start het aannemersconsortium Rinkoniên met de voorbereidende werkzaamheden aan de P+R Linkeroever. Op de R1 – ten zuiden van de Blancefloerlaan – zullen zij een tijdelijke op- en afrit aanleggen voor werfverkeer. Met deze rechtstreekse toegang vermijden we bijkomende verkeersdrukte op de lokale wegen van Linkeroever en Zwijndrecht.

Op- en afrit voor werfverkeer op R1

Om de fundering van de P+R te maken, moet de aannemer in de maand september voorbereidende grondwerken uitvoeren. We verwachten dat er gemiddeld 50 vrachtwagens per dag van en naar de werf rijden. De rechtstreekse toegang tot de bouwplaats moet voorkomen dat zwaar verkeer voor extra hinder op de lokale wegen zorgt. De tijdelijke op- en afrit komt op de R1 ten zuiden van de Blancefloerlaan te liggen.

Weinig verkeershinder

De bouw van deze tijdelijke op- en afrit start op maandag 20 augustus. De aannemer zal de pechstrook innemen op de R1 (zie plan ❶). We verwachten geen verkeershinder tijdens deze werken.

Vanaf 17 september zal de tijdelijke op- en afrit in gebruik genomen worden. Om het werfverkeer toe te laten vlot in te voegen vanop de bouwplaats op de E17 zal bijkomend 1 rijstrook ingenomen worden vanaf de oprit ten zuiden van de Blancefloerlaan (zie plan ❷). Voor het gewone verkeer blijft 1 rijstrook beschikbaar. Om de doorstroming vlot te laten verlopen wordt de maximumsnelheid op dit stuk ring beperkt tot 70 km per uur.

P+R Linkeroever

In de zomer van 2021 zal het nieuwe P+R gebouw op Linkeroever in gebruik genomen worden, met ruimte voor 1500 voertuigen en 150 fietsen.