02
september
2021
|
11:24
Europe/Amsterdam

Aanleg voeg op R1 in weekend 3-5 september

Samenvatting

Van vrijdagavond 3 september tot zondagmiddag 5 september wordt op de vernieuwde R1 richting Antwerpen een compoundvoeg aangebracht. Hierdoor is er maar één rijstrook beschikbaar.

De vernieuwde R1 tussen de grote knooppunten Antwerpen-West en Sint-Anna Linkeroever werd in april dit jaar in gebruik genomen. In vier nachten wijzigde de situatie op de E34 en R1 grondig. Door de weersomstandigheden toen werd het aanbrengen van een compound voeg ter hoogte van de brug van de Blancefloerlaan/N70 uitgesteld. Zo'n compoundvoeg heeft als doel om twee delen wegdek te 'verbinden' en te voorkomen dat deze omhoog komen.

Die compoundvoeg zullen we aanbrengen in het weekend van 3-5 september*. De werken starten op vrijdagavond 21u en duren tot zondagmiddag 15u.

Wat betekent dit voor jij als weggebruiker?

  • Rijd je richting Antwerpen, dan heb je ter hoogte van de werken maar één rijstrook ter beschikking. Vanaf vrijdag 21u rijd je op de linkse rijstrook. Zaterdagavond rond 21u wisselen we van kant en rijd je tot het einde van de werken op de rechtse rijstrook.
  • Rijd je richting Zelzate, dan ondervind je van deze werken geen hinder.

*Deze werken zijn sterk weersafhankelijk. Het weekend van 10-12 september is het reserveweekend voor het aanbrengen van deze compoundvoeg.