29
november
2021
|
11:35
Europe/Amsterdam

Afwerkingsfase Blancefloerlaan 10-23 december

Het einde van onze werken op en rond de Blancefloerlaan komt in zicht. Op vrijdag 10 december starten we hier met de afwerkingsfase. Tot 23 december rijden fietsers in beide rijrichtingen over het vernieuwde fietspad aan de zuidzijde - langs de rijbaan richting Antwerpen. De nieuwe rijbaan richting Antwerpen nemen we op 15 december in gebruik. 23 december zijn de Blancefloerlaan en haar fietspaden volledig vernieuwd.

Gewijzigde verkeerssituatie voor fietsers tot 23 december

Tot 10 december werken we het nieuwe fietspad langs de rijbaan richting Antwerpen - de zuidzijde - verder af. Op 10 december nemen we dat nieuwe fietspad in gebruik en starten we met het afwerken van het noordelijk fietspad, langs de rijbaan richting Zwijndrecht. Hier brengen we nog de toplaag aan en werken we het fietspad volledig af.

Fiets je tussen Zwijndrecht en Antwerpen? Dan gebruik je van 10 tot 23 december in beide rijrichtingen het vernieuwde fietspad langs de zuidzijde. Het noordelijk fietspad is in deze periode afgesloten.

Fiets je van en naar de Dwarslaan? Dan voorzien we een tijdelijke oversteek tussen het nieuwe zuidelijke fietspad van de Blancefloerlaan en de Dwarslaan. Deze oversteek loopt over de nieuwe tramhalte Verbrandendijk. Op deze oversteek vragen we om af te stappen.

Van 10 tot 23 december fiets je tussen Zwijndrecht en Antwerpen in beide richtingen over het nieuwe fietspad aan de zuidzijde. Fiets je van en naar de Dwarslaan, dan maak je gebruik van de tijdelijke oversteek aan de nieuwe tramhalte Verbrandendijk. Hier stap je tijdelijk af.

Nieuwe Blancefloerlaan richting Antwerpen volledig in gebruik vanaf 15 december

Afgelopen zomer namen we de nieuwe Blancefloerlaan richting Zwijndrecht in gebruik. Op 15 december volgt ook de rijbaan richting Antwerpen. Ook de nieuwe in- en uitrit naar de terreinen van FC Turksport en Denys nemen we dan in gebruik.

Op 15 december nemen we de nieuwe Blancefloerlaan richting Antwerpen in gebruik. Fietsers blijven tot 23 december in beide richtingen over het zuidelijk fietspad rijden.

Vanaf 23 december splinternieuwe Blancefloerlaan volledig klaar

Op donderdag 23 december nemen we ook het noordelijke fietspad volledig in gebruik. Op dat moment zijn de Blancefloerlaan en haar fietspaden volledig vernieuwd tussen de Verbrandendijk en de brug over de snelweg. Ook het opnieuw aanplanten van deze zone zal op dat moment deels afgerond zijn. Enkel de beplanting die hogere temperaturen nodig heeft, plannen we nog in het voorjaar van 2022.

Op 23 december is ook het noordelijk fietspad volledig vernieuwd. De werken aan de Blancefloerlaan en haar fietspaden zijn dan afgelopen.

De Blancefloerlaan onderging een grondige metamorfose

De afgelopen jaren waren we heel aanwezig op en rond de Blancefloerlaan. Naast een grondige vernieuwing van de baan zelf en haar fietspaden bouwden we:

  • een nieuw P+R-gebouw met plaats voor 1500 wagens en een vlotte aansluiting op een nieuwe tramhalte vlak voor de deur;
  • een nieuwe fietstunnel onder de N70 en het parkeergebouw door en vernieuwden we de trambaan;
  • een nieuwe keerlus voor de trams, zodat het tramaanbod hier vergroot kan worden;
  • aan weerszijden van de Blancefloerlaan aansluitingen van en naar de toekomstige verbindingweg, die parallel met de snelweg loopt tussen de complexen Waaslandhaven-Oost en Zwijndrecht. Zo halen we het sluipverkeer uit de woonkernen en verbeteren we de ontsluiting van en naar de verschillende snelwegen.

Midden januari nemen we de nieuwe P+R, traminfrastructuur en fietstunnel in gebruik. Ook de verbindingsweg van en naar complex Zwijndrecht (E17) stellen we dan open. De verbindingsweg van en naar Waaslandhaven-Oost (E34) volgt in april '22.

Bekijk hier het toekomstbeeld