03
juli
2020
|
14:57
Europe/Amsterdam

Antwerpen-West maakt zich op voor drukke zomermaanden

Samenvatting

Antwerpen-West vormt het toneel van drukke zomermaanden. Alles wordt in gereedheid gebracht om - na enkele ingrijpende werken - vanaf 20 augustus naar een stabiele situatie te gaan. Ook de andere werven gaan drukke maanden tegemoet.

Antwerpen-West... Voor velen bekend als de locatie waar ze dagelijks meer tijd doorbrengen dan ze zouden willen. Voor ons de grootste en meest ingrijpende werf van het Oosterweelproject Linkeroever/Zwijndrecht. De komende weken staat hier heel wat te gebeuren. Je ziet de tijdelijke wegen en bruggen verschijnen binnen het huidige knooppunt, maar net zo goed wordt er al hard gewerkt aan het nieuwe, compacte knooppunt.

De landhoofden staan klaar om van 17 tot 21 juli de tijdelijke bruggen op te leggen. De eerste tijdelijke brug ligt zelfs al klaar over de spoorweg om de verbinding van de E34 richting de Kennedytunnel open te houden. Tegelijkertijd worden de tijdelijke wegen afgewerkt, zodat je - ook tijdens de aanleg van het nieuwe knooppunt - alle richtingen uit zal kunnen blijven rijden.

De eerste pijler van de nieuwe fly-overs schoot als een paddenstoel uit de grond en de kruisende bruggen centraal in beeld wachten af tot ze, na decennia van trouwe dienst, van 12 tot 17 augustus worden afgebroken. Vanaf 20 augustus krijgen we in Antwerpen-West een stabiele situatie van +/- 3 jaar. Tot dan gaan we vol aan de bak.

Enkel Antwerpen-West?

Neen, de verkeersluwere zomermaanden van 2020 vormen het 'zwaartepunt' van de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht. We starten verschillende nieuwe werven op en andere werven gaan een belangrijke, nieuwe fase in.

Begin juli verspreidden we een flyer in Linkeroever, Zwijndrecht, Burcht en Kruibeke, als aankondiging van de ingrijpende zomermaanden. Deze flyer kan u hier terugvinden.

Via onze bereikbaarheidsmodule kan je voor de verschillende werven op snelwegniveau een overzicht terugvinden van wat we doen, wanneer en vooral.. welke impact dat heeft op de verkeerssituatie en bereikbaarheid.

Hou ook zeker onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van onze werken. Inschrijven voor onze nieuwsbrief kan hier.