09
juli
2021
|
08:10
Europe/Amsterdam

Antwoord op je PFOS-vragen rond de Oosterweelverbinding

In het kader van Oosterweelwerken heeft Lantis een aanzienlijke PFOS-verontreiniging vastgesteld op haar projectgebied Linkeroever en Zwijndrecht. Lantis noch de Oosterweelwerken liggen aan de oorsprong hiervan. Maar bij de uitvoering van onze werken worden we er wel mee geconfronteerd.

Daarom namen we al van bij het begin van de werken alle nodige veiligheids- en voorzorgsmaatregelen. Zowel om de verspreiding van de verontreiniging tegen te gaan, als voor de veiligheid van wie zich op de werf begeeft.

De PFOS-verontreiniging zorgt niettemin voor vragen en terechte bezorgdheden. Daarom organiseerden we op 20 mei een webinar. Daarin gaven we al een antwoord op enkele vragen. Intussen werkten we aan een uitgebreide lijst van vragen en antwoorden. Zodat we nog meer duidelijkheid kunnen geven over de manier waarop Lantis omgaat met de PFOS-verontreiniging in het kader van de Oosterweelwerken.

Die FAQ kan u hier terugvinden.

We hopen dat we, wat onze rol betreft, de nodige duidelijkheid bieden over de impact van de Oosterweelwerken op de PFOS-verontreiniging. Heb je nog vragen over Lantis of de Oosterweelverbinding die geen antwoord krijgen in deze FAQ? Aarzel dan niet om ze ons rechtstreeks te stellen via mail naar info@lantis.be. We doen ons best om ze binnen een aanvaardbare termijn te beantwoorden.