08
september
2021
|
13:55
Europe/Amsterdam

Complex Waaslandhaven sluit volledig aan op de snelweg - Ook E34 klaar

Het gaat vooruit! In het weekend van vrijdag 17 tot zondag 19 september sluiten we het nieuwe complex 8 Waaslandhaven-Oost volledig aan op de snelweg. Ook de E34 wordt in beide rijrichtingen volledig in gebruik genomen.

De afgelopen maanden namen we het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost al in gebruik van en naar Zelzate en richting Antwerpen. In het weekend van 17 september sluiten we ook de laatste tak van dit complex - de afrit komende van Antwerpen - aan op de snelweg.

Ook de E34 richting Zelzate nemen we dan in gebruik. In beide rijrichtingen vernieuwden we de snelweg hier volledig, van riolering tot geluidsarme toplaag.

Meer informatie over de fasewissel zelf lees je hier

In het weekend van 17-19 september nemen we aan Waaslandhaven-Oost de afrit van Antwerpen in gebruik. Hiermee is het nieuwe complex volledig aangesloten op de snelweg. Ook de E34 zelf is hier in beide richtingen volledig vernieuwd.

Van een half naar een volwaardig complex

Voor onze werken was Waaslandhaven-Oost een 'half complex'. Je kon hier enkel vanuit Antwerpen de snelweg verlaten of richting Antwerpen de snelweg oprijden. Door het toevoegen van een op- en afrit van en naar Zelzate zorgen we voor een belangrijke verbetering voor de ontsluiting van de bedrijven uit de Waaslandhaven, hun leveranciers en de duizenden werknemers die er dagelijks aan de slag zijn.

We legden het nieuwe complex aan in de vorm van een 'kluifrotonde': een rotonde aan beide zijden van de snelweg, verbonden door twee evenwijdige bruggen.

Het nieuwe complex werd aangelegd in de vorm van een kluifrotonde. Dankzij een volledig op- en afrittencomplex verbeteren we de bereikbaarheid en ontsluiting van de Waaslandhaven.

Wat volgt er nu nog?

De komende maanden werken we rond Waaslandhaven-Oost nog verder aan:

  • De Canadastraat en Keetberglaan. Tegen eind november zullen ook deze twee straten afgewerkt zijn;
  • De nieuwe fietsbrug over de E34. Deze nemen we ook eind november in gebruik. Fiets je tussen Zwijndrecht en de Waaslandhaven, dan zal je dat vanaf dan nog comfortabeler en conflictvrij kunnen doen;
  • De geluidsberm en -schermen langs de zuidzijde van de E34. Zij zorgen voor een sterke vermindering van de geluidsoverlast van de snelweg voor de omwonenden. In het voorjaar van 2022 ronden we deze werken af;
  • Tot slot sluiten we ook de nieuwe verbindingsweg nog aan op de kluifrotonde. Dit staat momenteel gepland in april 2022. Deze verbindingsweg loopt parallel met de snelweg tussen Waaslandhaven-Oost en Zwijndrecht. Zo halen we sluipverkeer uit de woonkernen en spreiden we het verkeer van en naar de snelweg beter. Via deze verbindingsweg bereik je vanaf dan ook vanaf de E34 de nieuwe P+R Linkeroever.

Bekijk hier het toekomstbeeld van Waaslandhaven-Oost.