03
augustus
2020
|
15:20
Europe/Amsterdam

Coronaproof feesten met elektronische muziek op de Oosterweelwerven

Online event brengt de werf van de eeuw in beeld op gepaste beats van lokale acts

Samenvatting

Deze zomer vormen de Oosterweelwerven een bijzondere setting voor enkele Antwerpse dj’s. Het online event ANTWERP UNDER CONSTRUCTION brengt met vijf live dj-sets verschillende werven van de Oosterweelverbinding onder de aandacht. Gekende Antwerpse zomerfestivals en clubs werken mee aan het event. Zij kunnen deze zomer de deuren nog niet openen. Reden te meer voor Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, om dit initiatief te steunen en de werven als decor uit te spelen.

Oosterweel maakt op Linker- en Rechteroever werk van veiliger en vlotter verkeer, maar zorgt ook voor een grondige metamorfose van de omgeving. Door de Ring te overkappen en verloren ruimte weer nuttige invullingen te geven, komt er meer groen bij en ontstaan er extra fijne plekken om tijd door te brengen in de stad.De werken aan de Oosterweelverbinding die de metamorfose mogelijk maken, zijn al een tijd aan de gang. Om iedereen een blik op die transformatie te gunnen, maar ook om de lokale evenementensector te steunen, springt Lantis op de kar van festivalorganisator Kurious dat het concept ANTWERP UNDER CONSTRUCTION bedacht. Samen met de betrokken aannemers stellen we uitzonderlijk de werven open voor enkele unieke dj-optredens. Op die manier bieden we op een veilige manier ook jongeren een muzikale verfrissing aan.

Ondanks alles bouwen we met de Oosterweelverbinding verder het Antwerpen van morgen. Dat willen we ook aan de generatie van morgen tonen. Hen bereiken doe je niet via de gebruikelijke kanalen. Met ANTWERP UNDER CONSTRUCTION spreken we een jonge doelgroep aan die we met onze klassieke communicatie moeilijker bereiken.
Bart Van Camp, directeur Omgeving Lantis

5 werven – 5 optredens – 5 livestreams 

Tijdens ANTWERP UNDER CONSTRUCTION kan iedereen op 5 verschillende data genieten van het optreden van 5 verschillende dj’s die telkens op een andere Oosterweelwerf een set draaien. De sets zullen live te volgen zijn via de Facebook en Youtube-kanalen van de Oosterweelverbinding en de betrokken festivals en clubs. Tijdens de volgende data kan je vanop afstand meefeesten op 3 Oosterweelwerven op Linkeroever en 2 op Rechteroever:

 

 

Het is een moeilijke zomer voor Antwerpen, dat is duidelijk, maar maken er toch het beste van. Op antwerpenstraalt.be zie je wat nog wel mogelijk is in ’t stad, en dat is best veel. ANTWERP UNDER CONSTRUCTION is een mooi voorbeeld van A-typisch Antwerps denken. Op deze manier laten we tot ver buiten de stadsgrenzen zien dat Antwerpen alive and kicking is en wat we  hier allemaal realiseren, want daar zijn we erg trots op. Uiteraard werken we daarvoor samen met lokaal talent.
Koen Kennis, Antwerps schepen voor Mobiliteit en Toerisme

ANTWERP UNDER CONSTRUCTION werd mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van onze aannemers: Rinkoniên (Artes Roegiers, Artes Depret, CIT Blaton, MOBILIS en Stadsbader), Hens NV, Heezen en Antwerpse Bouwwerken.