30
april
2021
|
09:48
Europe/Amsterdam

Eerste fase nutswerken Groenendaallaan start dit weekend

Werken bij oprit Merksem 1 richting Ring 1 van 30 april tot 3 mei

Samenvatting

Deze avond starten vanaf 20 uur werken langs de Ring bij Luchtbal. Bij de oprit Merksem 1 aan de Groenendaallaan richting Ring 1 leggen we een tijdelijk dubbelrichtingsfiets aan en plaatsen we aangepaste verkeerslichten. Er is hinder mogelijk richting deze oprit tussen vrijdag 30 april vanaf 20 uur tot maandag 3 mei om 15 uur.

Als voorbereiding op de nutswerken die volgende week starten, leggen we dit weekend een tijdelijk dubbelrichtingsfiets aan langs de zuidzijde van de Groenendaallaan tussen Luchtbal en Merksem. Om te zorgen dat het fietsverkeer veilig het afslaande wegverkeer richting de Ring kan kruisen, worden de verkeerslichten ook tijdelijk aangepast.

Deze werken starten op vrijdag 30 april vanaf 20 uur en duren tot maandag 15 uur. Nadien volgen nieuwe werken, een overzicht daarvan vind je hier terug.

Impact op verkeer

  • Fietsers op de zuidzijde van de Groenendaallaan ondervinden lichte hinder van deze werken, maar kunnen zich steeds vrij verplaatsen.
  • De vrije afslagstrook van de Groenendaallaan naar de oprit Merksem 1 richting Ring 1 is niet beschikbaar. De oprit blijft steeds open. Er is een omleiding voorzien die langs de bestaande verkeerslichten loopt.