28
april
2021
|
16:44
Europe/Amsterdam

Fasewissel E17 in nacht van 12-13 mei - start vernieuwing rijbaan richting Antwerpen

Nieuwe rijbaan richting Gent in gebruik

Samenvatting

In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 mei wisselen we van fase op de E17. Tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West nemen we de nieuwe rijbaan richting Gent in gebruik en gaat de rijbaan naar Antwerpen op de schop.

Sinds oktober vorig jaar vernieuwen we op de E17 tussen Antwerpen-West en Zwijndrecht de rijbaan richting Gent. Deze vernieuwingswerken lopen stilaan op hun einde. In de nacht van 12 op 13 mei wordt de nieuwe rijbaan, met geluidsarme toplaag, in gebruik genomen.

Vanaf donderdagochtend 13 mei rijd je in beide rijrichtingen over de nieuwe rijbaan richting Gent en aansluitend starten we de vernieuwing van de rijbaan richting Antwerpen. Deze werken kunnen geluids- en trillingshinder met zich meebrengen.

In het najaar ronden we de vernieuwing van de rijbaan richting Antwerpen af en zal de snelweg hier in beide rijrichtingen helemaal vernieuwd zijn.

Details van de fasewissel

  • Woensdag 12/5, 21u-23u: één rijstrook beschikbaar richting Gent, drie rijstroken richting Antwerpen;
  • Woensdag 12/5, 23u-5u30: één rijstrook beschikbaar richting Gent én richting Antwerpen;
  • Donderdag 13/5, 5u30-7u30: drie rijstroken beschikbaar richting Gent en twee richting Antwerpen. LET OP: dit betekent een verkorte uitvoegstrook richting uitrit Linkeroever/Waaslandhaven/E34;
  • Donderdag 13/5, vanaf 7u30: drie versmalde rijstroken beschikbaar in beide rijrichtingen. Verkeer rijdt in beide richtingen over de nieuwe rijbaan naar Gent.

Let op: Vanaf donderdag 13/5 rijd je in een veranderde verkeerssituatie. Enkele tips:

Tijdelijke damwanden worden verwijderd, trillings- en geluidshinder mogelijk

Samen met de vernieuwing van de snelweg zelf, bouwen we onder de E17 twee nieuwe tunnels. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei worden tijdelijke damwanden uit de grond verwijderd. Om dit veilig uit te kunnen voeren, wordt de rechtse rijstrook richting Antwerpen plaatselijk ingenomen op vrijdag van 11u tot maximum 22u en op zaterdag tussen 8u en 19u.

Dit brengt mogelijk geluids- en trillingshinder met zich mee.

Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken.