01
december
2020
|
14:51
Europe/Amsterdam

Fasewissel E17 Zwijndrecht - Kruibeke in nacht van 4 op 5 december

Samenvatting

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december wisselt de aannemer van fase op de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke, rijrichting Gent. Hij geeft de werfzone voor de geluidsschermen terug vrij. De oprit van Zwijndrecht kan hierdoor verlengd worden en ook de wegmarkeringen aan de afrit in Kruibeke worden aangepast.

De werfzone voor de geluidsschermen langs de E17 neemt momenteel nog de pechstrook tussen Zwijndrecht en Kruibeke in. Vrijdag rondt de aannemer deze fase van de werken aan de geluidsschermen langs de E17 af, waardoor de werfzone terug kan worden vrijgegeven.

Verkeer komende van de Kennedytunnel heeft - ter hoogte van complex Zwijndrecht - lokaal één rijstrook beschikbaar. Vanaf de oprit in Zwijndrecht zijn de uitvoegstrook naar de afrit van Kruibeke en de rechtse rijstrook van de E17 ingenomen. Hierdoor zijn er tussen de oprit in Zwijndrecht en de afrit in Kruibeke twee rijstroken beschikbaar.

Oprit Zwijndrecht wordt verlengd

Nu er opnieuw meer ruimte vrij komt, kan ook de oprit in Zwijndrecht richting Gent terug langer gemaakt worden. Dit wordt meteen mee uitgevoerd bij het vrijmaken van de werfzone. 

De oprit in Zwijndrecht blijft beschikbaar.

Aanpassingen wegmarkeringen afrit Kruibeke

Ter hoogte van de afrit in Kruibeke - ook rijrichting Gent - worden de wegmarkeringen aangepast. Via de uitvoegstrook zal je vanaf dan op de middelste rijstrook van de afrit uitkomen. Wil je dan de keerbrug nemen of rechts de Krijgsbaan oprijden, hoef je maar één rijstrook op te schuiven.

De afrit in Kruibeke en de keerbrug zijn hiervoor afgesloten. Er geldt een omleiding via complex 15a Haasdonk.

Het vrijmaken van de werfzone en het aanpassen van de wegmarkeringen aan de oprit in Zwijndrecht en de afrit in Kruibeke vindt plaats in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 december, tussen 21u en 5u.

Door de weersomstandigheden en voortgang van de werken kan deze planning schuiven.