17
december
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

Fietspad Beatrijslaan terug beschikbaar vanaf 18 december

Samenvatting

Het fietspad langs de zuidzijde van de Beatrijslaan wordt op 18 december terug open gesteld. Vanaf nu zal het fietspad enkel afgesloten worden wanneer de aanmeerlocatie in gebruik is.

De aannemer stelt vanaf 18 december het zuidelijke fietspad langs de Beatrijslaan terug open. Sinds augustus was dit fietspad afgesloten om de aanmeerlocatie op de Schelde op een veilige manier aan te kunnen leggen. Vanaf nu zal dit fietspad enkel afgesloten worden op de dagen dat de aanmeerlocatie in gebruik is.

In augustus 2019 startte de aannemer met de bouw van de aanmeerlocatie aan de Beatrijslaan. Om het mogelijk te maken dit platform op een veilige manier aan te leggen, werd het zuidelijke fietspad langs de Beatrijslaan afgesloten tussen de grens met Zwijndrecht en de Kennedytunnel. Begin december was de aanmeerlocatie klaar voor gebruik en op 11 december meerde het eerste schip aan.

Op woensdag 18 december stelt de aannemer in de loop van de dag het fietspad terug open. Vanaf dan zal het fietspad enkel afgesloten worden op de dagen dat de aanmeerlocatie in gebruik is. Dit is beperkt tot maximum 75 dagen per jaar.

In juni 2019 hebben we op de Beatrijslaan veilige fietsoversteken aangelegd, zodat fietsers - bij een afgesloten fietspad - veilig de Beatrijslaan kunnen oversteken.