07
juni
2021
|
18:28
Europe/Amsterdam

Fietspad Blancefloerlaan lokaal verlegd voor aanleg keerlus tram

Samenvatting

Ter hoogte van de Dwarslaan op Linkeroever verleggen we lokaal het fietspad langs de Blancefloerlaan. Zo maken we voldoende ruimte vrij voor de aanleg van de nieuwe keerlus van de tram en de aansluiting van de Dwarslaan op de nieuwe Blancefloerlaan.

Momenteel leggen we de Blancefloerlaan (N70) tussen Zwijndrecht en de brug over de snelweg(R1) opnieuw aan. Ook de trambaan en de fietspaden worden hier volledig vernieuwd en onder de Blancefloerlaan bouwen we een nieuwe fietstunnel. Fietsen wordt hier vlotter, veiliger en comfortabeler. Ter hoogte van de Dwarslaan voorzien we een nieuwe keerlus voor de trams, zodat het aanbod aan trams aan het nieuwe P+R gebouw vergroot.

Om deze werken veilig uit te kunnen voeren, rijden fietsers in beide richtingen over het fietspad richting Zwijndrecht. Sinds januari van dit jaar is de nieuwe trambaan in gebruik genomen. Om voldoende ruimte vrij te maken voor de aanleg van de nieuwe keerlus van de tram en de aansluiting van de Dwarslaan op de nieuwe Blancefloerlaan, werd het fietspad ter hoogte van de Dwarslaan verlegd.

Je rijdt lokaal kort om via een tijdelijke omleiding langs de Dwarslaan. 

Bekijk hier het toekomstbeeld van de Blancefloerlaan, P+R en de nieuwe keerlus.