08
juni
2023
|
16:45
Europe/Amsterdam

Fietssnelweg F41 afgewerkt in week van 12 juni - Neerstraat tijdelijk onderbroken

Op 15 juli vorig jaar openden we de doorgetrokken fietssnelweg F41 (Zelzate - Zwijndrecht). We maakten er een comfortabele zes meter brede fietsverbinding van, die aansloot op de Neerstraat in Zwijndrecht én de fietsbrug over de E34 van en naar de Waaslandhaven. Een deel van deze fietsverbinding werd geopend op een onderlaag in afwachting van de verdere afwerking. In de week van 12 juni brengen we de toplaag aan en werken we de fietsverbinding hier helemaal af. Fietsers rijden tijdelijk om.

Toplaag fietshelling E34 ter hoogte van de Neerstraat
Op de oostelijke fietshelling naar de brug over de E34 brengen we in de week van 12 juni de toplaag aan.

Van maandag 12 tot en met donderdag 15 juni werken we in Zwijndrecht de fietsverbinding ter hoogte van de Neerstraat en fietsbrug over de E34 verder af. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren leiden we fietsers tijdelijk om via de Polderstraat, Molenstraat en Neerstraat. Ter hoogte van de bocht met de Polderstraat is ook de Neerstraat afgesloten. Hier werken we ook het stukje fietsstraat verder af. De langswonenden kunnen telkens via hun eigen straat hun woning bereiken/verlaten. Woon je in de Neerstraat, dan bereik je je woning via de Neerstraat. Woon je in de Polderstraat, doe je dat via de Polderstraat.

Werken Neerstraat vanaf 12 juni 2023
We leiden fietsers om via de Polderstraat, Molenstraat en Neerstraat. De woningen in de Neerstraat kunnen langs de Neerstraat zelf wegrijden, de woningen in de Polderstraat via de Polderstraat.

Ook de F41 tussen de Blauwe Hoevestraat en de fietsbrug over de E34 wordt afgewerkt. Van en naar Zelzate volg je enkele dagen de omleiding via de Neerstraat en Blauwe Hoevestraat.

Fietssnelweg F41 biedt een vlotte verbinding tussen Zelzate en Zwijndrecht. We trekken deze fietssnelweg later nog verder door richting Antwerpen en sluiten deze ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna Linkeroever aan op het Ringfietspad. We legden deze zes meter brede fietssnelweg tussen de Neerstraat en de E34. Ter hoogte van de bocht Neerstraat/Polderstraat komen de fietssnelweg en Neerstraat samen. Dit deel van de Neerstraat leggen we opnieuw aan en richtten we in als fietsstraat. Dankzij de 8,5 meter hoge geluidswand fiets je hier niet alleen comfortabel en veilig, maar is het ook aangenaam fietsen.

Betere bereikbaarheid voor fietsers naar de Waaslandhaven

Met de Oosterweelwerken leggen we in totaal meer dan 35 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietspaden, -tunnels en -bruggen aan, waarvan 16,5 kilometer in Linkeroever en Zwijndrecht. Zo zorgen we voor meer comfortabele en veilige alternatieven voor de wagen en ondersteunen we mee de modal shiftOok aan de Waaslandhaven.