22
april
2022
|
08:25
Europe/Amsterdam

Frietbarak Royerssluis bakt voortaan frietjes op nieuwe locatie

Eén van de twee échte Antwerpse frietbarakken ging afgelopen week opnieuw open. ‘Frituur Royerssluis’ van uitbaters Martine Van den Broeck en Marc Jondral moest in de herfst van vorig jaar de deuren sluiten. Het barak stond in de weg voor de bouwwerf aan de Royerssluis. En binnenkort starten daar ook de werken van de Oosterweelverbinding. 

Lantis stelt locatie ter berschikking 

Het frietbarak kreeg van Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, een nieuw plekje aan hun toekomstige werfdorp. Vanaf vandaag kan je opnieuw een frietje steken bij het frituur van Martine en Marc. Zij het op een nieuwe locatie: in de Boerinnestraat, vlak bij de fabriek van de Roefs Group aan de Noordkasteelbrug in Antwerpen.  
Antwerps havenschepen Annick De Ridder en Lantis-directeur voor Omgeving Bart Van Camp kwamen vandaag de twee uitbaters succes wensen bij de heropstart van hun frietactiviteiten.  “Ik ben blij dat we met Lantis 50 jaar Antwerpse frietgeschiedenis mee in stand houden. De frituur bestaat al sinds de jaren 60 en is één van de twee laatste twee overgebleven échte frietbarakken in Antwerpen”, verduidelijkt Van Camp. Het andere échte frietbarak staat aan de ingang van de voetgangerstunnel op Linkeroever.  

Lantis_frituur Royersluis_KEP9201

Havenarbieders en Oosterweelarbeiders 

Het oorspronkelijke cliënteel bij Frituur Royerssluis bestond voornamelijk uit havenarbeiders en studenten van de Hogere Zeevaartschool. Antwerps havenschepen Annick De Ridder verwacht dat zij de weg naar de nieuwe locatie snel gaan vinden. “Het blijft hun oude vertrouwde frietbarak, maar dan op een nieuwe locatie. De frietjes zullen dus nog altijd hetzelfde smaken”, voegt ze er lachend aan toe.