16
maart
2021
|
20:39
Europe/Amsterdam

Gewijzigde verkeerssituatie voor bouw nieuw knooppunt Sint-Anna

Samenvatting

Vanaf maandag 12 april 2021 start Rinkoniên – de aannemer van de Oosterweelwerken Linkeroever/Zwijndrecht - met de afwerking van het tijdelijk knooppunt Sint-Anna. Dit tijdelijk knooppunt is nodig om vanaf 1 augustus – tijdens de bouw van het nieuwe knooppunt – de verbindingen tussen de E34/R1 en Charles de Costerlaan open te houden. Om het tijdelijk knooppunt veilig af te kunnen werken, wordt de hele zone verkeersvrij gemaakt.

De vernieuwing van het knooppunt Sint-Anna Linkeroever is een belangrijk onderdeel van de Oosterweelwerken. Niet alleen wordt het knooppunt volledig vernieuwd en veiliger aangelegd, in de toekomst zal ook de nieuwe Scheldetunnel in dit knooppunt aansluiten op de E34 en R1 om de Antwerpse Ring rond te maken. 

De aanleg van het nieuwe knooppunt Sint-Anna zelf, start op 1 augustus. Om tijdens deze werken alle verbindingen mogelijk te houden, bouwt de aannemer een tijdelijk knooppunt rond het oude knooppunt. Het toekomstige ecoduct zal daarbij dienst doen als omleidingsweg voor het verkeer tussen de E34 en de Charles de Costerlaan en van de Charles de Costerlaan naar de R1. 

Van 12 april tot 31 juli wordt het tijdelijk knooppunt afgewerkt. Om dit – zowel voor het verkeer, als voor de werf zelf – veilig te kunnen doen, wordt de hele zone verkeersvrij gemaakt. 

Wat betekent dit voor het verkeer? 

  • Verkeer tussen R1 en E34 kan de werf passeren op 2+2 versmalde rijstroken ten westen van de huidige rijbaan;

  • Verkeer van R1 naar Waaslandhaven-Oost rijdt via de Charles de Costerlaan naar een omleidingsweg ten noorden van de E34 ;

  • Verkeer tussen E34 en de Waaslandtunnel/Linkeroever moet de snelweg verlaten en omrijden via dezelfde omleidingsweg ten noorden van de E34.

Bekijk hier de verschillende omleidingen in detail.

  • Belangrijk: doorgaand verkeer tussen E34 en stad Antwerpen raden we aan om de Schelde te kruisen via Kennedytunnel/E17 of Liefkenshoektunnel en de route via de Waaslandtunnel te vermijden.

 

Het wisselen van fase gebeurt in het weekend van donderdagavond 8 tot maandagochtend 12 april, voornamelijk ’s nachts. Meer informatie over deze fasewissel volgt later.  

OPGELET: Dit is een ingrijpende wijziging van de verkeerssituatie ten opzichte van voordien. Wees dus zeer aandachtig voor de gewijzigde signalisatie.

*Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.