27
oktober
2020
|
11:25
Europe/Amsterdam

Heiwerken op E17 zorgen mogelijk voor geluidshinder

Samenvatting

In het weekend van 31/10 en 1/11 plaatst de aannemer damplanken op de E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West. Dit gaat mogelijk gepaard met geluidshinder.

Bij de heraanleg van de E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West bouwt de aannemer ook twee nieuwe tunnels onder de snelweg. Het gaat om een tunnel die de Hoefijzersingel en de toekomstige afrit komende van Gent zal verbinden met de oprit richting Gent, de nieuwe verbindingsweg en de Pastoor Coplaan.

De tweede tunnel komt vlak naast de bestaande tunnel van de Antwerpsesteenweg te liggen en zal in de toekomst het gemotoriseerde verkeerd verkeer onder de E17 en de verbindingsweg leiden. De huidige tunnel van de Antwerpsesteenweg wordt dan een fietstunnel. Dankzij dit gescheiden systeem zal het fiets- en autoverkeer tussen Burcht en Zwijndrecht veiliger en vlotter verlopen via de Antwerpsesteenweg.

Om de graafwerken voor de tunnels veilig te kunnen uitvoeren, plaatsen we damplanken ter hoogte van de middenberm op de E17. De damplanken zorgen ervoor er geen verschuivingen plaatsvinden. Deze werken gaan mogelijk gepaard met geluidshinder.

Wanneer?

  • Zaterdag 31 oktober 2020 van 8 tot 20 uur
  • Zondag 1 november 2020 van 8 tot 16 uur