24
augustus
2020
|
16:20
Europe/Amsterdam

Heraanleg E34 start maandag 31 augustus

Samenvatting

Op maandag 31 augustus start de aannemer met de vernieuwing van de E34 tussen Waaslandhaven-Oost. In de eerste fase wordt de rijbaan richting Antwerpen vernieuwd. Je rijdt dan over twee rijstroken per rijrichting over de rijbaan richting Zelzate. Deze eerste fase loopt tot voorjaar 2021. Aansluitend wordt de rijbaan richting Zelzate vernieuwd.

De aannemer start op maandag 31 augustus met een nieuwe fase op de E34 tussen Waaslandhaven-Oost en knooppunt Sint-Anna. Deze wordt grondig vernieuwd en krijgt een nieuwe fundering en een geluidsarme toplaag. In een eerste fase wordt de zuidelijke rijbaan, rijrichting Antwerpen, vernieuwd. Je rijdt dan over twee rijstroken per rijrichting over de rijbaan richting Zelzate. 

In het kader van de Oosterweelwerken Linkeroever/Zwijndrecht worden in het projectgebied alle snelwegen, complexen en knooppunten volledig vernieuwd. De afgelopen maanden werd de middenberm en riolering van de E34 reeds vernieuwd. De vernieuwing van de E34 zelf tussen complex 8 Waaslandhaven-Oost en knooppunt Sint-Anna start op maandag 31 augustus. Naast een nieuwe fundering krijgt de E34 in deze zone ook een geluidsarme toplaag.

Tijdens deze werkzaamheden gaat de zuidelijke rijbaan, de huidige rijbaan richting Antwerpen, dicht voor al het verkeer. Hierdoor rijd je per rijrichting over twee rijstroken op de noordelijke rijbaan.

Op- en afrit 8 Waaslandhaven-Oost en 7 Sint-Anna Linkeroever blijven tijdens deze heraanleg open.

Opgelet! Vanaf 29 augustus tot november 2020 is het niet mogelijk om vanuit de oprit Waaslandhaven-Oost naar de Charles de Costerlaan of de Waaslandtunnel te rijden. De oprit Waaslandhaven-Oost en de afrit Sint-Anna Linkeroever liggen tijdelijk te dicht bij elkaar waardoor deze verkeersbeweging te gevaarlijk is. Wens je vanuit Waaslandhaven-Oost naar de Charles de Costerlaan te rijden, raden we je aan om oprit Melsele te nemen.

Vanaf donderdagnacht 27 augustus bereidt de aannemer - in drie nachten - de wegmarkeringen en signalisatie voor. Lees meer over deze werken.

Bekijk hier het toekomstbeeld van de E34 en complex 8 Waaslandhaven-Oost.