02
februari
2022
|
08:39
Europe/Amsterdam

Heraanleg kruispunt Hoefijzersingel/Antwerpsesteenweg start 8 februari

Op 8 februari starten we met de heraanleg van het kruispunt Hoefijzersingel/Antwerpsesteenweg. Hiervoor sluiten we de Antwerpsesteenweg volledig af ter hoogte van het kruispunt. Fietsers en voetgangers kunnen wel in beide richtingen de werf passeren.

Het einde van onze grootste werken in de omgeving van de Hoefijzersingel en Antwerpsesteenweg is in zicht. In het weekend van 14-16 januari namen we de nieuwe afrit Zwijndrecht uit Gent, verlegde Hoefijzersingel en nieuwe tunnels onder de snelweg én het zuidelijk deel van de nieuwe verbindingsweg (tot aan de P+R/Blancefloerlaan) reeds in gebruik.

Vanaf dinsdag 8 februari is het huidige kruispunt Hoefijzersingel/Antwerpsesteenweg afgesloten en starten we met de laatste fase van onze werken hier: 

  • We vernieuwen het kruispunt van de (nieuwe) Hoefijzersingel en Antwerpsesteenweg. Zo sluit de Antwerpsesteenweg beter aan op de nieuwe tunnel onder de E17;
  • De oude tunnel van de Antwerpsesteenweg wordt verder afgewerkt tot fietstunnel.

Het gaat om een grondige heraanleg van het kruispunt, wat gepaard kan gaan met geluids- en trillingshinder. Alvast onze excuses voor eventuele overlast.

Kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel
De heraanleg van het kruispunt Antwerpsesteenweg/nieuwe Hoefijzersingel start op 8 februari. De oude tunnel richten we verder in als fietstunnel.

Hoe rijd je tijdens de vernieuwing van het kruispunt?

  • Tussen Zwijndrecht en Burcht?  Dan rijd je in beide richtingen om via de Pastoor Coplaan.
  • Van Burcht naar het Zwijndrechts deel van de Antwerpsesteenweg?  Neem ter hoogte van de VAB de nieuwe aansluiting tussen de Pastoor Coplaan en de oprit richting Gent/verbindingsweg. Zo bereik je de nieuwe tunnel onder de E17 en de nieuwe Hoefijzersingel. (gele omleiding op onderstaande kaart) Via de andere nieuwe tunnel - aan de Antwerpsesteenweg - kan je de snelweg terug kruisen richting Zwijndrecht.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de werken altijd passeren. Let wel: het fietspad verschuift tijdens deze werken regelmatig. Volg de werfsignalisatie.
  • Naar Oh'Green?  Dan kan dat de eerste weken nog via het rondpunt aan de Carrefour. Nadien wordt de oude Hoefijzersingel ook langs de kant van het rondpunt afgesloten en uitgebroken. Vanaf dan bereik je Oh'Green via de Pastoor Coplaan, de nieuwe tunnel onder de snelweg en de nieuwe Hoefijzersingel. (gele omleiding op onderstaande kaart) Een concrete timing hiervoor is nog niet gekend. Wanneer we hier meer informatie over hebben zal die ook op deze pagina aangevuld worden.

Omleiding Antwerpsesteenweg vanaf 8 februari-01

Vanaf 8 februari vernieuwen we het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en Hoefijzersingel én richten we de oude tunnel van de Antwerpsesteenweg verder in als fietstunnel. Tijdens deze werken is de Antwerpsesteenweg in beide richtingen geknipt en rijd je tussen Zwijndrecht en Burcht om via de Pastoor Coplaan.

Bekijk hier het toekomstbeeld van de zone Antwerpsteenweg/Hoefijzersingel

Uitstel door arrest van de Raad van State

Deze werken stonden initieel gepland om op 17 januari op te starten, maar door een arrest van de Raad van State werden ze uitgesteld. 

De afgelopen weken hebben we samen met de aannemer de planning van deze vernieuwing herbekeken en schuiven we enkele werken naar voor. Zo starten we bijvoorbeeld met het opbreken van de oude wegen, nutswerken en het afwerken van de fietstunnel.