19
januari
2021
|
15:26
Europe/Amsterdam

Herstellingswerken in knooppunt Antwerpen-West

Samenvatting

De komende week zal de aannemer op verschillende locaties in het knooppunt Antwerpen-West (R1 x E17) een nieuwe toplaag aanleggen. Het gaat om enkele zones waar het verkeer nog (gedeeltelijk) over het oude wegdek rijdt. Door hier nu het wegdek te vernieuwen, verminderen we de kans op schade aan het wegdek en bijhorende hinder voor het verkeer.

In drie nachten vernieuwt de aannemer de toplaag van de rijbanen op drie locaties:

  • In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 januari, 22u - 05u, krijgen de rechtse en middelste rijstrook tussen de Kennedytunnel en afrit 6 Linkeroever - rijrichting Gent - een nieuwe toplaag. Tussen complex 5a Antwerpen-Centrum en afrit 6 Linkeroever is tijdens deze werken enkel de linkse rijstrook beschikbaar. Oprit 5a en afrit 6 blijven beschikbaar. 
  • Tijdens de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 januari, 22u - 05u, zijn de rechtse en middelste rijstrook tussen afrit Linkeroever en de uitrit naar Rotterdam en Brugge (E34) - rijrichting Gent - aan de beurt. Ook hier is enkel de linkse rijstrook beschikbaar. Afrit 6 Linkeroever wordt afgesloten en omgeleid via de R1 en afrit 7 Sint Anna Linkeroever.
  • In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 januari, 22u - 05u, volgt de vernieuwing van de toplaag op de linkse en middenrijstrook - rijrichting Antwerpen - tussen de doorsteek van de E17 naar de noordelijke rijbaan in Antwerpen-West en de uitrit naar Rotterdam en Brugge (E34). Hier rijdt je op de rechtse rijstrook - de uitvoegstrook richting E34 - en kan je net voor de uitrit uitvoegen richting Kennedytunnel. In de richting van Gent wordt in deze zone de linkse rijstrook ingenomen als veiligheidszone.