02
juli
2021
|
00:10
Europe/Amsterdam

Hinder op Groenendaallaan door nutswerken

Oprit Merksem naar Nederland vanaf maandag 5 juli gedurende vijf weken dicht

Samenvatting

De hele zomer zijn nutsmaatschappijen (water, gas, elektriciteit…) aan het werk op de Groenendaallaan. Ze verplaatsen leidingen zodat die geen obstakel vormen tijdens de toekomstige Oosterweelwerken. De werken met hinder vinden plaats nabij het op- en afrittencomplex Merksem. Hierdoor is de oprit richting Nederland vijf weken dicht. Op de Groenendaallaan zelf zijn er ter hoogte van de werfzones minder rijstroken beschikbaar. 

verkeersituatie juli-03

Werken kruispunt Groenendaallaan-Lambrechtshoekenlaan
Beperkt aantal rijstroken op Groenendaallaan – oprit naar Nederland dicht

Vanaf maandag 5 juli tot maandag 9 augustus vinden werken van Fluvius en Waterlink plaats op het kruispunt van de Groenendaallaan en de Lambrechtshoekenlaan. De werken hinderen fietsers, voetgangers en wegverkeer.

  • De oprit R1 naar Nederland (naast McDonald's) is dicht. Er is een lokale omleiding naar zuidelijke oprit voorzien.
  • Het aantal rijstroken op het kruispunt Lambrechtshoekenlaan/Groenendaallaan is beperkt.
  • Er is slecht één rijstrook beschikbaar op de Groenendaallaan ter hoogte van de werfzone (rijrichting vanuit Merksem naar Luchtbal)
  • Fiets- en voetpaden zijn onderbroken ter hoogte van de werfzone. Fietsers en voetgangers gebruiken het dubbelrichtingsfietspad en voetpad langs de zuidzijde van de Groenendaallaan. 

 

Werken Groenendaallaan tussen afrit R1 en Columbiastraat (tankstation Total) Eén rijstrook afgesloten op Groenendaallaan

Vanaf vrijdag 2 juli tot maandag 9 augustus vinden nutswerken in open sleuf plaats op de Groendaallaan tussen de afrit R1 en de Columbiastraat. De werken hinderen fietsers, voetgangers en wegverkeer.

  • Afrit R1: 1 rijstrook afgesloten op de rechtse uitvoegstrook 
  • Groenendaallaan: één rijstrook afgesloten tussen afrit R1 en kruispunt met Columbiastraat
  • Fiets- en voetpaden zijn onderbroken ter hoogte van de werfzone. Fietsers en voetgangers gebruiken het dubbelrichtingsfietspad en voetpad langs de zuidzijde van de Groenendaallaan.

Voorbereidende werken voor Oosterweelverbinding

De nutswerken aan de Groenendaallaan worden uitgevoerd in het kader van de Oosterweelwerken. Leidingen en kabels die in de weg liggen voor de werken, worden verplaatst zodat ze niet geraakt worden tijdens de toekomstige werken.