13
augustus
2020
|
15:33
Europe/Amsterdam

Hoe kan je ruime omgeving Antwerpen-West vermijden?

Samenvatting

Wil je de file rondom de Kennedytunnel vermijden? Dan is het belangrijk om tijdig een alternatieve route te volgen. Rij je vanuit Gent naar Antwerpen, opteer je best voor de E34 . De R2 in de haven is een geschikte omleidingsroute om de hinder bij Antwerpen-West te vermijden. Verplaatsingen tussen Limburg en Oost-Vlaanderen verlopen best via Brussel.

Vanaf woensdagavond 12 augustus tot en met maandag 17 augustus vinden zware afbraakwerken plaats ter hoogte van de drukke verkeerswisselaar Antwerpen-West in Linkeroever. Er worden twee bruggen gesloopt.

Tijdens die sloopwerken zijn de verbindingen van de E17 naar de E34 en van de E34 naar de Kennedytunnel dicht. Bovendien beschikt het verkeer tussen de Kennedytunnel en de E17 slechts over 2x2 versmalde rijstroken. Er wordt voorzien in lokale omleidingen, maar het verkeer over (middel)lange afstand wordt aangeraden om de omgeving te vermijden en een alternatieve route te volgen. Die routes worden ook aangeduid via de dynamische tekstborden bij de snelwegen.

  • Verkeer op E17 wordt aangeraden om via de E34 Knokke-Antwerpen te rijden. De R2 in de haven is een geschikte omleidingsroute om de hinder bij Antwerpen-West te vermijden. Daarom is de Liefkenshoektunnel TOLVRIJ van woensdagavond tot vrijdagavond (middernacht). 
  • Verkeer tussen Limburg/Luik en Gent wordt omgeleid via Brussel
  • Verkeer tussen Antwerpen en Rijsel wordt ook omgeleid via Brussel
  • Verkeer van en naar Noord-Brabant en Zeeland rijdt best via de Westerscheldetunnel (tol).

Check ook zeker de website van het Vlaams verkeerscentrum voor vertrek. Zo ben je goed op de hoogte van de actuele verkeerssituatie.