28
maart
2023
|
13:47
Europe/Amsterdam

Houten geluidsscherm E17 in Burcht klaar

De bouw van de 8,5 meter hoge, houten geluidsschermen langs de E17 in Burcht is afgerond. Deze geluidswand schermt de omwonenden af van de geluidsoverlast van het snelwegverkeer. We schoven de werken meteen door naar de R1 aan de zijde van Linkeroever, waar we ook hier houten geluidsschermen plaatsen. Zo maken we het natuurgebied Het Rot stiller.

Met de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht bedden we de snelwegen (E17, E34 en R1) in met hoge geluidsschermen en groene geluidsbermen. Zo maken we het voor omwonenden en bezoekers in de omgeving aangenamer en stiller. Ook de natuurgebieden die de regio rijk is worden zo afgeschermd van het snelweglawaai, waardoor mens en dier nog meer zal kunnen genieten van de natuur. Deze maatregelen maken deel uit van Ringpark West.

Houten geluidsschermen E17 Burcht klaar (1)

Langs de E17 plaatsten we eerder aan de zijde van Zwijndrecht al geluidsschermen in glas. Sinds eind maart is ook de zijde van Burcht (deels) afgeschermd van de snelweg. Hoge geluidsschermen in hout zorgen voor een sterke vermindering van het geluid komende van de E17.

Houten geluidsschermen E17 Burcht klaar (2)

Op woensdag 29 maart schoven onze werken meteen door naar de R1 langs Linkeroever. Ook hier verrijzen 8,5 meter hoge, houten geluidsschermen om Linkeroever af te schermen van de snelweg. We plaatsen de schermen tussen de snelweg en het natuurgebied Het Rot, zodat ook de dieren en bezoekers van dit gebied in stilte kunnen genieten.

Tussen complex Kruibeke en de Pastoor Coplaan in Zwijndrecht, plannen we groene geluidsbermen en een extra fietsverbinding. Hiervoor is de vergunning aangevraagd. Als alles goed verloopt starten we eind 2023 met voorbereidende werken. Bekijk hier alvast het toekomstbeeld van deze geluidsbermen en fietsverbinding.