Algemeen,
24
oktober
2019
|
10:14
Europe/Amsterdam

In beeld: werfzone voor & na bouw pompstation Klein Schijn

Bouw pompstation Klein Schijn klaar

Samenvatting

Op anderhalf jaar tijd hebben we een leeg terrein naast 'de Brug van den Azijn' in Deurne omgebouwd tot de nieuwe thuis van het pompgebouw Klein Schijn. Dit pompstation drijft drie vijzels aan die het water van waterloop 'Klein Schijn' overpompen naar het Albertkanaal. Het treedt eind deze maand in werking. De werken zijn een voorbereiding op de bouw van de Oosterweelverbinding.

Bouw pompstation Klein Schijn klaar

In april vorig jaar startten we met de bouw van het pompstation Klein Schijn op een leeg terrein naast de Brug van den Azijn in Deurne.

Na anderhalf jaar werken huisvest dit terrein nu een pompstation met drie vijzels, die het water van de waterloop Klein Schijn zullen overpompen naar het Albertkanaal.

Eind deze maand treedt het pompstation in werking.

Ligging pompstation Klein Schijn

Waarom werden deze werken uitgevoerd?

De bouw van het pompstation Klein Schijn was nodig ter voorbereiding van de bouw van de Oosterweelverbinding.

We hebben de waterloop van het Klein Schijn ingekort omdat we het Viaduct van Merksem, met de bouw van de Oosterweel, afbreken en vervangen door tunnels en sleuven. Hierdoor kan het Klein Schijn niet langer afwateren naar het Lobroekdok. Door aan de Azijnbrug een pompstation te voorzien, kan het water van het Klein Schijn nu naar het Albertkanaal worden verpompt via een ondergrondse verbinding.

Naast het Klein Schijn, kan bij wateroverlast dit pompstation ook de afwatering van de wijk Kronenburg mee verpompen naar het Albertkanaal.

Het pompstation Klein Schijn is klaar.

De vijzelgemalen werden geplaatst met behulp van een kraan.