30
juli
2021
|
10:48
Europe/Amsterdam

Infobrochure Zwijndrecht over PFOS en de Oosterweelwerken

Samenvatting

Eind juli verspreidden we in Zwijndrecht een infobrochure rond de PFOS-vervuiling in onze projectzone en hoe we daarmee omgaan.

Het Oosterweelproject gaat heel zorgvuldig te werk. Want jouw zorg is ook onze zorg: mens en milieu komen eerst. Wat de historische vervuiling met PFOS in ons projectgebied betreft begrijpen we dat er nog heel wat bezorgdheden en vragen zijn.

Eerst en vooral: het is goed om weten dat niet alle grond die je ziet in ons projectgebied verontreinigd is. Er wordt ook heel wat nieuwe grond aangevoerd. Waar er wel met verontreinigde grond wordt gewerkt, worden strikte maatregelen gehanteerd om op een verantwoorde manier om te gaan met deze PFOS-verontreiniging. De meest vervuilde grond (concentratie boven 70 microgram/kg ds) wordt veilig afgedekt met een driedubbele beschermlaag. In onderstaand filmpje leggen we uit hoe we dat doen.

In Zwijndrecht verspreidden we eind juli een infobrochure waarin we onder andere het verband tussen de PFOS-vervuiling en de Oosterweelwerken uitleggen, wat we doen met de vervuilde grond en hoe we zorgen voor de omgeving. Die infobruchure kan je hier ook online bekijken:

Downloads

In onze FAQ geven we nog meer duidelijkheid over de manier waarop Lantis omgaat met de PFOS-verontreiniging in het kader van de Oosterweelwerken. Die FAQ vind je hier.