21
september
2018
|
15:24
Europe/Amsterdam

Infopunt Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht opent deuren vanaf zaterdag 22 september

Samenvatting

In februari van dit jaar ging de schop in de grond voor de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht. Om inwoners, handelaars, bedrijven en pendelaars steeds de nodige info te bezorgen over de werken in hun buurt, wordt er een infopunt Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht geopend in Zwijndrecht.

Opening infopunt

In februari van dit jaar ging de schop in de grond voor de Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht. Deze werken moeten de omgeving opnieuw vlot bereikbaar, verkeersveilig en leefbaar maken. Hoe dat precies zal gebeuren, waar je welke hinder mag verwachten en vooral, hoe de omgeving er in de toekomst zal uitzien, dat kom je allemaal te weten in het gloednieuwe Infopunt Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht. Het infopunt, vlot bereikbaar met fiets en openbaar vervoer in het centrum van Zwijndrecht, opent op zaterdag 22 september vanaf 13u de deuren met een infomarkt voor het grote publiek. Vanmiddag verkenden burgemeester André Van de Vyver van Zwijndrecht en de Antwerpse schepen Koen Kennis alvast het infopunt in aanwezigheid van journalisten en partners van het Oosterweelproject.

Eén adres voor al je vragen

Met de Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht streven we meerdere ambities tegelijk na: een vlot en veilig wegennet, het ondersteunen van de modal shiftmet een comfortabel fietsnetwerk en een uitbreiding van het park and ride aanbod en bijkomende traminfrastructuur, de koppeling van natuurgebieden en het verbeteren van de leefbaarheid voor de omwonenden. Dit omvangrijke project roept uiteraard heel wat vragen op. Op die vragen krijg je vanaf 22 september ook een antwoord in het nieuwe Infopunt Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht.

In het Infopunt kunnen bezoekers terecht voor alle informatie over de werken: je krijgt er tekst en uitleg bij de ingrepen die gepland staan en hoe de omgeving er binnen enkele jaren zal uitzien. Je kan er ook precies volgen wanneer en waar welke werken worden uitgevoerd. Je krijgt er informatie over de bereikbaarheid tijdens de werken en je komt er als eerste te weten wat er nog op de planning staat.

Je krijgt die info via heldere infopanelen, brochures en een interactieve applicatie, maar vooral via een team van enthousiaste medewerkers die hier voor je klaar staan. Het Infopunt is er voor iedereen: voor bewoners van Linkeroever, Zwijndrecht en de omliggende gemeenten, handelaars en bedrijven uit de omgeving, pendelaars en iedereen die op de hoogte wil blijven van de Oosterweelwerken.

" Wij appreciëren het enorm dat er een infopunt komt in het centrum van Zwijndrecht. Op deze centrale ontmoetingsplaats kunnen onze inwoners steeds de nodige informatie bekomen over de Oosterweelwerken in hun buurt. Dit zal zeker nodig zijn wanneer de werken van start gaan op snelwegniveau. Vanaf dat moment is het persoonlijk beantwoorden van buurtbewoners hun vragen echt noodzakelijk en hiervoor kunnen ze dan terecht in het infopunt." André Van de Vyver, burgemeester van Zwijndrecht

"Dankzij de positieve samenwerking met alle stakeholders, staan de eerste werken in het kader van de Oosterweelverbinding nu in de steigers. Voor Zwijndrecht en Linkeroever zijn dit belangrijke werken die de mobiliteit en de verkeersveiligheid in deze regio zullen verbeteren. Deze werken zijn tegelijk het fundament voor het Ringproject van de intendant waarbij geluidsbermen en –schermen van 8 meter hoog de geluidsoverlast zullen verminderen met maar liefst 10 decibel. Dit infopunt is een plek waar we de bewoners van de brede omgeving op een degelijke manier willen informeren en waar ze terecht kunnen met al hun vragen.“ Koen Kennis, Antwerps schepen voor mobiliteit

Ook open op afspraak

Het Infopunt vind je in het centrum van Zwijndrecht, in Dorp West nr 6. Het is open op maandag en woensdag van 14u tot 19u.

Bekijk de praktische info over het infopunt >

Groepen vanaf 10 personen kunnen ook een bezoek aanvragen buiten deze openingsuren. Op deze manier willen we bijvoorbeeld ook scholen, vriendenclubs en verenigingen de kans geven om het infopunt te bezoeken, al dan niet in combinatie met een presentatie over de werken.

Maak een afspraak >

Makkelijk bereikbaar

Het infopunt is gemakkelijk te bereiken met de bus en tram 3 (halte Zwijndrecht Dorp). Je fiets stal je vlak aan het infopunt. Parkeren kan gratis op de parking in de Kerkhofstraat.