07
juli
2020
|
15:07
Europe/Amsterdam

Keerbrug in Kruibeke is geplaatst

Samenvatting

In het weekend van 3-5 juli werd de keerbrug ter hoogte van complex over de E17 gelegd. Deze verzekert het bestemmingsverkeer van en naar Zwijndrecht.

In het weekend van 3-5 juli heeft de aannemer een tijdelijke keerbrug over de E17 aan complex Kruibeke gelegd. De aansluiting van deze indrukwekkende brug - 180 ton zwaar en 41,5 meter lang - op de op- en afrit van Kruibeke wordt de komende weken nog verder afgewerkt. Zo kan deze brug vanaf het weekend van 17-19 juli in dienst genomen worden.

Deze keerbrug is noodzakelijk om via een korte omleiding op snelwegniveau het lokale verkeer van en naar Zwijndrecht/Burcht te verzekeren.

Deze keerbrug blijft in dienst tot 2025. Op dat moment wordt de nieuwe op- en afrit Linkeroever in gebruik genomen en is deze keerbrug niet meer nodig. Bestemmingsverkeer voor Zwijndrecht/Burcht rijdt vanaf dan via die nieuwe op- en afrit en de verbindingsweg van en naar de Kennedytunnel.

Bekijk hier de toekomstige situatie in knooppunt Antwerpen-West.

Op- en afrit in Zwijndrecht, van en naar Antwerpen, sluiten definitief

De afrit in Zwijndrecht voor verkeer richting Gent sluit vanaf het weekend van 17-19 juli. Komende van de Kennedytunnel is deze sluiting definitief. Vanaf 23 oktober is de afrit in Zwijndrecht wel terug bruikbaar voor het verkeer van de R1/E34.

Rij je richting Gent en heb je bestemming Zwijndrecht? Dan rij je voorbij de oude afrit Zwijndrecht en keer je in Kruibeke via de tijdelijke keerbrug. Zo bereik je de afrit Zwijndrecht richting Antwerpen aan de zuidzijde van de snelweg die vanaf dan terug open is voor verkeer.

De oprit in Zwijndrecht voor verkeer richting Antwerpen sluit definitief vanaf begin oktober. Rij je vanuit Zwijndrecht of Burcht richting Antwerpen? Dan neem je de oprit in Zwijndrecht richting Gent en keer je in Kruibeke via de tijdelijke keerbrug. Via de E17 bereik je zo de Kennedytunnel of de R1/E34.