01
juli
2022
|
11:06
Europe/Amsterdam

Kruispunt Schijnpoort in Deurne vier dagen dicht voor asfalteringswerken

Vanaf woensdag 3 augustus 2 uur 's ochtends tot en met zaterdagnamiddag 6 augustus krijgt het kruispunt Schijnpoort nabij het Sportpaleis in Deurne een nieuwe asfaltlaag. Die is nodig om tijdens de Oosterweelwerken een veilige doorgang over het drukke kruispunt voor alle weggebruikers te garanderen. Tijdens de asfalteringswerken gaan het kruispunt Schijnpoortweg/Bisschoppenhoflaan en de afrit Deurne vier dagen volledig dicht. De Antwerpse Ring oprijden blijft wel mogelijk maar uitsluitend vanuit het kruispunt Noordersingel/Slachthuislaan. We voorzien lokale omleidingen maar raden weggebruikers aan om de ruime omgeving  te vermijden.

Omleidingen voor gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Antwerpse Ring, de E313  en de Brug van den Azijn.  

Het volledige kruispunt aan Schijnpoort is afgesloten, dat wil zeggen: 

  • De afrit Deurne van de R1 is afgesloten
  • De oprit naar de R1 via Schijnpoortweg en Bisschoppenhoflaan is afgesloten 
  • De toegangen via Bisschoppenhoflaan, Schijnpoortweg en Gabriël-Theunisbrug zijn afgesloten 
  • De aansluiting Van Der Delftstraat – Schijnpoortweg is afgesloten. Je rijdt om via de Tweemontstraat. De Van Der Delftstraat blijft ook in de toekomst definitief afgesloten naar Schijnpoortweg. 
  • De oprit naar de R1 via Noordersingel blijft open 

R1 Wijnegem_Tekengebied 1

 

Voetgangers en fietsers kunnen veilig passeren 

Fietsers en voetgangers kunnen veilig passeren via een oversteekplaats aan de voet Gabriël Theunisbrug. Het dubbelrichtingsfiets- en voetpad aan de noordzijde van Schijnpoort is in dienst (zijde Sportpaleis). Je volgt de omleiding via de Van der Delftstraat. 

Fietsers_Voetgangers_Tekengebied 1

Geluidshinder mogelijk 

Omdat het uitbreken van de oude asfaltlaag heel wat geluidshinder veroorzaakt, voeren we de werken overdag uit. De werken vinden begin augustus plaats in een verkeersluwe periode. 
 

Ook lokale hinder op Bisschoppenhoflaan  

Daarnaast werken we de hele maand augustus op de Bisschoppenhoflaan nabij het kruispunt met de Ten Eekhovelei. We leggen een dubbelrichtingsfietspad aan op de noordzijde van de Bisschoppenhoflaan, verleggen kabels en leidingen via een boring onder de Bisschoppenhoflaan en verbeteren de fietsoversteek aan de Ten Eekhovelei. Door deze werken is er op de Bisschoppenhoflaan ter hoogte van de Ten Eekhovelei in beide rijrichtingen tijdelijk één rijstrook minder beschikbaar.