16
september
2021
|
08:35
Europe/Amsterdam

Kruispunt Zwijndrechtsestraat en Pastoor Coplaan afgesloten voor herstelling

In het najaar van 2020 legden we het kruispunt van de Zwijndrechtsestraat en Pastoor Coplaan opnieuw aan om de verbinding voor fietsers van Burcht naar Zwijndrecht veiliger te maken.

Het gaat om een tijdelijke heraanleg in afwachting van de herinrichting van de Pastoor Coplaan door de gemeente Zwijndrecht.

De afgelopen maanden werd duidelijk dat de aansluiting van de oude op de nieuwe situatie niet voldoet. Daarom zal aannemer Hertsens een deel van dit tijdelijk kruispunt herstellen door de toplaag af te schrapen en opnieuw aan te brengen. Daarnaast worden ook de wegmarkeringen voor fiets- en voetgangers rond dit kruispunt aangepast en verbeterd. Deze werken starten op maandag 20 september en duren tot vrijdag 24 september.*

Wat betekent dit voor het verkeer?

Om deze heraanleg veilig uit te kunnen voeren, sluiten we de Zwijndrechtsestraat in beide rijrichtingen af ter hoogte van de Pastoor Coplaan. We leiden om via de Verbindingsstraat. Fietsers en voetgangers kunnen de werf passeren.

Extra oversteek op Pastoor Coplaan

In opdracht van de gemeente Zwijndrecht wordt er tegelijkertijd op de Pastoor Coplaan een extra fiets- en wandeloversteek aangelegd ter hoogte van het Total-tankstation. Verkeer kan hier in beide richtingen voorbij.

*Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en de vooruitgang van de werken.