19
juli
2021
|
16:57
Europe/Amsterdam

Lantis bouwt P+R Melsele uit tot multimodaal knooppunt

Samenvatting

Lantis - de bouwheer van de Oosterweelverbinding - plant een verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen aan P+R Melsele en de uitbouw van deze P+R tot een multimodaal knooppunt dankzij verbeterde (deel)fietsvoorzieningen. Hiervoor vroegen we op vrijdag 16 juli een omgevingsvergunning aan.

De N70 vormt een belangrijke schakel voor het openbaar vervoer tussen het Waasland en Antwerpen. Vanaf P+R Melsele loopt een frequente tramverbinding via Zwijndrecht, Linkeroever en het centrum van Antwerpen tot in Merksem. Het tramtraject tot aan de Groenplaats duurt 15 minuten, tot aan het Sportpaleis 25 minuten, en is dus een bijzonder snel alternatief voor autoverplaatsingen.

Naast openbaar vervoer, is deze P+R ook een belangrijke schakel voor automobilisten die hier parkeren om de laatste kilometers met de fiets af te leggen. De plannen die voorliggen zorgen voor een sterke verbetering van de (deel)fietsvoorzieningen.

Door het uitbouwen van P+R Melsele tot een écht multimodaal knooppunt - een knooppunt waar verschillende vervoersmiddelen samenkomen - werken we verder aan de verschuiving richting duurzame vervoersmiddelen: de modal shift.

 

Wat houdt het uitbouwen van P+R Melsele concreet in?

  • Met 345 extra parkeerplaatsen zorgen we voor een bijna-verdubbeling van de capaciteit van de P+R. Hiervan zijn er:
    • 260 voor gewone wagens
    • 75 voor elektrische wagens
    • 10 voor andersvaliden
  • We voorzien een extra fietsenstalling met 180 plaatsen, waarvan er 60 voorbehouden zijn voor elektrische fietsen, deelfietsen en elektrische deelfietsen;
  • Voor moto's en brommers komen er 16 extra plaatsen bij en we voorzien ook ruimte voor 24 bakfietsen.

Het uitbouwen en uitbreiden van P+R Melsele is momenteel voorzien voor het voorjaar van 2022. Deze timing is echter afhankelijk van het verkrijgen van de vergunning en een archeologisch onderzoek.