11
oktober
2019
|
13:21
Europe/Amsterdam

Leerlingen Sint Martinus in Burcht bezoeken de Oosterweelwerken

Samenvatting

50 leerlingen van het 3e en 4e leerjaar van de Sint-Martinusschool in Burcht bezochten - samen met onze Corneel - de Oosterweelwerf langs de E17. Ze waren er getuige van het intrillen van de funderingspalen voor de geluidsschermen én vuurden een spervuur aan vragen af richting onze aannemer.

Donderdag 10 oktober was voor ons, voor onze aannemer én voor de leerlingen van het 3e en 4e leerjaar van de Sint-Martinusschool in Burcht een speciale dag. 50 leerlingen bezochten namelijk onze werf langs de E17. In het gezelschap van Corneel waren ze getuige van het intrillen van funderingspalen voor de toekomstige geluidsschermen van 8 meter hoog.

De werfleider van onze aannemer kreeg een spervuur aan vragen en was zichtbaar in zijn nopjes om aan deze leerlingen toe te lichten wat de werken precies inhouden.

De Oosterweelwerken hebben een impact op de mobiliteit en de omgeving. Daarom neemt de Sint-Martinusschool onze werken ook op in hun leerstofpakket en spelen ze actief in op de lopende werkzaamheden. In het kader daarvan nodigden we hen uit om de indrukwekkende werken - samen met onze Corneel - van dichterbij te komen bekijken.

Wij hopen - samen met de school - om heel wat pientere jongens en meisjes warm te maken voor een studiekeuze in de richting van STEM (science, technology, engineering en mathematics). Van ons kregen ze alvast een 'junior ingenieur'-certificaat.

Ook o.a. ATV was van de partij. Bekijk hier hun reportage.