23
december
2022
|
14:04
Europe/Amsterdam

Lokale hinder wijk Kronenburg in Deurne

Werkzaamheden in de Van der Delftstraat en Tweemontstraat

In 2023 worden er in de Van der Delftstraat en op de hoek van de Van der Delftstraat en Tweemontstraat enkele nutsleidingen (gas, telecom,...) verlegd. Er komt ook nieuwe riolering. Deze  werken vinden plaats als voorbereiding op de Oosterweelwerken. 

Door deze werkzaamheden is de wijk Kronenburg minder goed bereikbaar voor auto's en vrachtwagens. Te voet en met de fiets blijft de doorgang toegankelijk.

Lokale hinder voor auto's vanaf 13 februari tot en met 31 mei 2023 

 • Het gedeelte van de Tweemontstraat vanaf huisnummer 403 tot de hoek van de Van der Delftstraat is niet bereikbaar met de wagen.
 • De Tweemontstraat is niet meer bereikbaar via de Van der Delftstraat, maar wel via de  Bisschoppenhoflaan en de Albert Bevernagelei (tot huisnummer 403). 
 • De van Der Delftstraat blijft enkel voor lokaal verkeer bereikbaar via het Raoul Grégoirplein - Schijnpoortweg. Je rijdt  langs de zijde van de tramsporen. Via de Bisschoppenhoflaan kan je terug wegrijden. 
 • Laden en lossen kan zowel in de Tweemontstraat als de Van der Delftstraat buiten de werfzones.
 • De Van Duyststraat en de Tweemontstraat zijn tijdelijk gedeeltelijk dubbelrichtingsverkeer (tussen de werfzone en de Van Amstelstraat). Je kan niet meer wegrijden via de Tweemontstraat. De rijrichting in de Van Cortbeemdelei is tijdelijk omgekeerd.
   

Parkeerplaatsen in de Van der Delftstraat en in de werfzone van de Tweemontstraat zijn niet  beschikbaar.230213 Hinder wijk Kronenburg-02
Vanaf 1 juni 2023 start er een nieuwe fase van de werken in de Van der Delftstraat. Een update van de werkzaamheden volgt daarom later.

 

Hinder voor omwonenden en veelgestelde vragen

 


Hoe gebeurt de afvalophaling? 

De afvalophaling blijft uiteraard gegarandeerd, maar kan niet aan huis plaatsvinden.  Gelieve tijdens de werken je afvalcontainers aan te bieden op de voorzien afhaalpunten 
(zie kaart).  Deze regeling geldt voor de ophaling van alle fracties: GFT, PMD, huisvuil, papier en karton.

Locaties afvalophaling wijk Kronenburg

 
Waar kan jij rekening mee houden als voorbijganger op deze werf? 


Gebruik de voorziene corridor en ga enkel te voet. Respecteer de werfsignalisatie, afsluitingen en verkeersregels. Kijk uit voor mogelijke obstakels. Maak altijd oogcontact met vrachtwagenchauffeurs of kraanbestuurders. Alleen zo ben je zeker dat je gezien bent.  Zorg dat je op de werf alles ziet en hoort. Berg dus best even jouw gsm en oortjes op.

Wat doe ik in geval van storing aan een nutsleiding? 


Ondanks een goede voorbereiding kan er steeds een storing ontstaan aan één of meer nutsleidingen. Je wordt steeds op voorhand verwittigd bij geplande onderbrekingen. 
Ervaar je toch een onverwachte storing? Spreek dan in eerste instantie de werfverantwoordelijke ter plaatse aan om hem te informeren. Indien de verantwoordelijke je niet verder kan helpen of de storing geen gevolg is van de werkzaamheden, kan je rechtstreeks met de nutsmaatschappij contact opnemen. 

TIP: op de website www.allestoringen.be check je snel en eenvoudig of het gaat om een globale of lokale storing. 

 • Fluvius – gas en elektriciteit: 078 35 35 00 
 • Pidpa – water: 0800 90 300 
 • Proximus – televisie en internet: 0800 22 800 
 • Fluvius KTV – kabeltelevisie: 078 35 35 34
 
Hoe kan ik tijdens de werken verhuizen? 


Heb je plannen om te verhuizen of verwacht je een grote levering tijdens de werken voor jouw deur? Breng de aannemer op de hoogte en stem rechtstreeks met de werfverantwoordelijke af zodat er naar een oplossing kan gezocht worden. 
 

Hoe ontvang ik leveringen aan de deur? 


Breng de aannemer op de hoogte en stem rechtstreeks met de werfverantwoordelijke af zodat er afspraken gemaakt kunnen worden. 
 

Kan thuiszorg nog langskomen? 


Dokters, verplegers en verzorgers krijgen nog steeds toegang tot hun patiënten. Te voet is iedere woning steeds bereikbaar.