18
november
2019
|
13:38
Europe/Amsterdam

Nieuw fietspad Hoefijzersingel geopend

Samenvatting

Maandagochtend, 18 november, werd het nieuwe fietspad langs de Hoefijzersingel in Burcht geopend. Fietsers hebben nu een mooie en comfortabele fietsverbinding tussen de Pastoor Coplaan en Antwerpsesteenweg.

Het nieuwe fietspad langs de bestaande Hoefijzersingel in Burcht is maandagochtend -18 november- geopend. Fietsers krijgen na enkele maanden omrijden via de Hoefijzersingel zelf, opnieuw een eigen verbinding tussen de Pastoor Coplaan en Antwerpsesteenweg. In rood asfalt, veilig en comfortabel.

Sinds begin september voerde de aannemer rioleringswerken uit langs de Hoefijzersingel. Hierdoor moest het bestaande fietspad worden opgebroken en reden fietsers lokaal om via de noordelijke rijbaan van de Hoefijzersingel en de parking van de McDonalds.

Aansluitend op de rioleringswerken heeft de aannemer meteen ook het nieuwe en definitieve fietspad aangelegd. Sinds de ochtend van maandag 18 november is het nieuwe fietspad opengesteld en fiets je comfortabel en veilig langs de Hoefijzersingel. Het fietspad is aangelegd in rood asfalt en drie meter breed. De aannemer werkt de komende dagen nog hard verder om ook de openbare verlichting operationeel te maken.

De Hoefijzersingel zelf is ook terug beschikbaar in beide richtingen. Op termijn wordt de nieuwe Hoefijzersingel aangelegd tussen het nieuwe fietspad en de E17.

De aannemer startte op 18/11 's ochtends ook de nieuwe werf op rond de onderdoorgang van de Antwerpsesteenweg onder de E17. Tussen het kruispunt met de Hoefijzersingel en het rondpunt aan Baarbeek zal hierdoor tot najaar 2020 éénrichtingsverkeer gelden richting Zwijndrecht. Lees hier meer over deze werken.