08
juli
2019
|
12:19
Europe/Amsterdam

Nieuwe fase op E17: werken aan zijberm richting Gent

Samenvatting

Sinds 7 juli rijd je op de E17 richting Gent opnieuw op versmalde rijstroken, dit keer tegen de middenberm. Richting Antwerpen blijft de situatie dezelfde tot eind augustus.

Sinds 7 juli zijn de werken op de E17 richting Gent tussen Antwerpen-West en Kruibeke verhuisd van de middenberm naar de zijberm. De aannemer start er met rioleringswerken en werkt daarna aan de funderingen voor de 8 meter hoge geluidsschermen. Die moeten een geluidsreductie van 10 decibel realiseren, een halvering van de geluidsoverlast. Deze werken zullen tot zomer 2020 duren.

Tijdens deze werken wordt de pechstrook ingenomen door de werf en rijd je over versmalde rijstroken. Er geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. Er zijn pechhavens voorzien.

In de richting van Antwerpen werkt de aannemer nog verder aan de middenberm tot eind augustus. Hij vernieuwt de middenberm en plaatst er tijdelijke portieken voor verkeerssignalisatie tijdens de Oosterweelwerken. Van september tot voorjaar 2020 zijn alle rijvakken richting Antwerpen terug beschikbaar. De aannemer start pas in het voorjaar van 2020 aan de zijbermen in die richting.