08
september
2021
|
10:01
Europe/Amsterdam

Nieuwe fase werken Blancefloerlaan start op 15/9

Woensdag 15 september start een nieuwe fase van de werken aan de Blancefloerlaan. We nemen de vernieuwde rijbaan richting Antwerpen in gebruik tussen de in- en uitrit van de toekomstige P+R en de brug over de snelweg. Ook starten we de vernieuwing van de Blancefloerlaan tussen de Verbrandendijk en het nieuwe parkeergebouw op.

Eind juli namen we de nieuwe Blancefloerlaan richting Zwijndrecht al volledig in gebruik. Een eerste deel van de rijbaan richting Antwerpen volgt op 15 september. Dan openen we het stuk tussen de in- en uitrit van het nieuwe parkeergebouw en de brug over de snelweg. De heraanleg van het resterende stuk Blancefloerlaan - tussen de Verbrandendijk en de nieuwe P+R - starten we dan ook op. Deze werken duren tot het einde van het jaar.*

Wat verandert er voor het verkeer richting Antwerpen?

Rijd je richting Antwerpen, dan blijf je vanaf de Verbrandendijk wat langer op de tram-busbaan rijden. Net voor de P+R kan je de nieuwe Blancefloerlaan richting Antwerpen oprijden. De verkeerslichten die momenteel zorgen voor een veilige doorgang van het openbaar vervoer zullen hierdoor verdwijnen.

Wat verandert er voor fietsers?

  • Fiets je tussen Zwijndrecht en Linkeroever, dan maak je ook in deze nieuwe fase gebruik van het fietspad langs de rijbaan richting Zwijndrecht (de noordzijde van de N70).
  • Fiets je van Zwijndrecht naar FC Turksport, dan voorzien we een tijdelijke aansluiting langs de achterzijde van de terreinen. Via het fietspad tussen de Zandstraat en de N70 kan je FC Turks Sport als fietser of voetganger bereiken.
  • Fiets je van Linkeroever naar de terreinen van FC Turksport, dan kan je vanaf 15 september in beide richtingen gebruik maken van het fietspad langs de rijbaan richting Antwerpen (de zuidzijde van de N70).

Op het einde van 2021 wordt langs de noordzijde het fietspad nog verder afgewerkt. Begin 2022 zijn de werken op de Blancefloerlaan afgelopen.

Bekijk het toekomstbeeld hier.

* De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken.

Op 15 september start een nieuwe fase op de Blancefloerlaan. Gemotoriseerd verkeer richting Antwerpen blijft na de Verbrandendijk op de trambaan rijden om nadien - net voor het nieuwe parkeergebouw - de nieuwe Blancefloerlaan op te rijden. Fietsers rijden in beide richtingen nog steeds via het fietspad langs de noordzijde.

 

De Blancefloerlaan ondergaat een grondige metamorfose

Sinds het najaar van 2019 werken we aan en rond de Blancefloerlaan:

  • We bouwen een nieuw P+R-gebouw met plaats voor 1500 wagens en een vlotte aansluiting op een nieuwe tramhalte vlak voor de deur;
  • Ook leggen we een nieuwe fietstunnel onder de straat en het parkeergebouw door en vernieuwden we de trambaan;
  • Ter hoogte van de Dwarslaan bouwen we een nieuwe keerlus voor de trams, zodat het tramaanbod hier vergroot kan worden;
  • Aan weerszijden van de Blancefloerlaan bouwen we aansluitingen van en naar de toekomstige verbindingweg, die parallel met de snelweg loopt tussen de complexen Waaslandhaven-Oost en Zwijndrecht. Zo halen we het sluipverkeer uit de woonkernen en verbeteren we de ontsluiting van en naar de verschillende snelwegen.

Ook de Blancefloerlaan en de fietspaden zelf worden grondig opnieuw aangelegd.