21
augustus
2020
|
16:17
Europe/Amsterdam

Nieuwe fase werken Blancefloerlaan start op 24/8

Samenvatting

Vanaf maandag 24/8 start de aannemer een nieuwe fase op de Blancefloerlaan voor de aanleg van het zuidelijke deel van de fietstunnel. Ook de werken aan de tramsporen wisselen van kant.

Eind augustus gaan de werken aan de Blancefloerlaan een nieuwe fase in. De werfzone schuift op naar de zuidkant, rijrichting Antwerpen, zodat ook dat deel van de fietstunnel kan gebouwd worden. Ook de werken aan de tramsporen wisselen van kant.

Sinds oktober vorig jaar - ter hoogte van de werf voor het nieuwe P+R-gebouw - is de aannemer druk in de weer op de Blancefloerlaan. Concreet wordt er een fietstunnel onder de Blancefloerlaan aangelegd, vernieuwt hij het fietspad en worden de tramsporen aangepakt. Deze werken kaderen in het optimaliseren van de bereikbaarheid - via fiets en openbaar vervoer - van de nieuwe P+R.

Vanaf maandag 24/8 start een nieuwe fase op deze werf. De werfzone bevond zich tot hiertoe voornamelijk op en rond de rijbaan richting Zwijndrecht. In de nieuwe fase schuift die op naar de rijbaan richting Antwerpen. Zo kan de aannemer de fietstunnel onder de Blancefloerlaan ook onder die rijbaan doortrekken.

Wat zijn de gevolgen voor het autoverkeer, fietsers en het openbaar vervoer?*

  • Vanaf maandag 24 augustus rijden fietsers in beide richtingen grotendeels over het nieuw aangelegde fietspad aan de noordzijde. De oversteekplaatsen bevinden zich aan Verbrandendijk en Mediahuis.
  • Eind augustus verschuift het autoverkeer na de rotonde over een tijdelijke rijbaan richting Linkeroever. In de rijrichting van Zwijndrecht verandert er niets. Bestemmingsverkeer naar de Dwarslaan blijft omrijden via Mediahuis.
  • Het tramverkeer verplaatsen we midden september naar het enkelspoor aan de noordkant. De halte Schepvreugde blijft buiten dienst.

Nachtwerken en mogelijke geluidshinder in periode van 1 tot 25 september*

  • De eerste week van september trilt de aannemer damwanden in gedurende enkele nachten. Deze werken kunnen geluidshinder veroorzaken. Ook eind september, vanaf 22 september worden er gelijkaardige werken uitgevoerd.
  • Vanaf 9 september rijdt de tram kort terug op dubbel spoor en past de aannemer ‘s nachts de spoorwissels aan. Deze aanpassingen kunnen enkel worden uitgevoerd bij de buitendienststelling van het tramverkeer. Daarna gaat het tramverkeer terug over één enkel spoor op de noordkant.
  • Vanaf de nacht van 15 op 16 september breken we de zuidelijke tramsporen op. De aannemer zal deze opbraak uitvoeren in dubbele shiften, waardoor er tussen 5 en 23 uur mogelijks geluidshinder kan optreden.

De volgende fases van deze werken communiceren we op een later tijdstip.

* Door weersomstandigheden en afhankelijk van de vordering van de werken kan deze planning wijzigen.