04
augustus
2021
|
14:33
Europe/Amsterdam

Nieuwe fietsinfrastructuur Waaslandhaven-Oost opent nacht 16-17 augustus

Ook de heraanleg van de Canadastraat gaat van start

Samenvatting

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 augustus nemen we de nieuwe fietstunnel onder de Canadastraat in gebruik. Ook starten we de heraanleg van de Canadastraat zelf. Hiervoor legden we een tijdelijke weg aan.

Midden juli namen we aan Waaslandhaven-Oost de nieuwe op- en afrit van en naar Zelzate in gebruik. Dat betekende een grote verbetering voor de bereikbaarheid van de Waaslandhaven voor de bedrijven, leveranciers en duizenden medewerkers. 

Ook belangrijk voor deze medewerkers: de fietsverbindingen van en naar de Waaslandhaven.

In de nacht van 16 op 17 augustus nemen we de nieuwe fietstunnel onder de Canadastraat in gebruik. De huidige fietsoversteek aan de Canadastraat verhuist hiervoor naar de tijdelijke omleidingsweg tussen de Canadastraat en Charles de Costerlaan. Fietsers van Linkeroever en Zwijndrecht steken hier deze omleidingsweg over en kruisen de Canadastraat via de nieuwe fietstunnel.

De nieuwe fietsbrug gaat volgens de huidige planning eind november open. Deze zal dan rechtstreeks aansluiten op de fietstunnel van de Canadastraat.

Vanaf 17 augustus nemen we ook een tijdelijke Canadastraat in gebruik. Dat maakt het mogelijk om de bestaande Canadastraat grondig te vernieuwen en toch verkeer in beide richtingen mogelijk te houden. De vernieuwing van de Canadastraat ronden we eind november af.

Bekijk hier het toekomstbeeld