20
april
2023
|
09:19
Europe/Amsterdam

Nieuwe fietsstraten in Kapellen zijn geopend

De fietsverbinding F14 Hoogboom – Kapellen werd verbeterd. Maar liefst drie straten, in de buurt van station Kapellen, werden omgevormd tot fietsstraat. Deze nieuwe fietsstraten connecteren aan het station van Kapellen met de fietssnelweg F14.

De Oude Bergsebaan en Ruyseveltslei zijn omgevormd tot fietsstraat door middel van borden en belijningen. De Koningin Astridlaan kreeg een volledige heraanleg, vanaf de Ruyseveltslei tot aan het station van Kapellen. Er werd ook een nieuwe riolering geplaatst in de straat. Tenslotte werd er ter hoogte van de Koning Albertlei en Ruyseveltslei een verkeersplateau aangelegd.

De werken zijn sneller afgerond dan oorspronkelijk gepland. In totaal duurde de heraanleg van de straten en de vernieuwing van de riolering zes maanden. Vanaf vrijdag 7 april zijn de vernieuwde straten definitief geopend voor alle verkeer.

MicrosoftTeams-image (33)

Wat is een fietsstraat?

In een fietsstraat mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan (eenrichtingsverkeer) of de helft van de rijbaan langs de rechterzijde (tweerichtingsverkeer) gebruiken. Gemotoriseerde voertuigen mogen fietsers niet inhalen en maximum 30 kilometer per uur rijden. Het begin en einde van een fietsstraat wordt aangeduid met blauwe aanwijzingsborden en een logo op het wegdek.