15
februari
2021
|
13:32
Europe/Amsterdam

Nieuwe oprit Waaslandhaven-Oost gaat donderdag 18 februari in dienst

Samenvatting

Vanaf donderdagochtend 18 februari rij je in Waaslandhaven-Oost  de E34 richting Antwerpen op via het nieuwe aansluitingscomplex. Hiermee gaat de eerste aansluiting van dit gloednieuwe complex in gebruik. Later dit jaar volgen de afrit richting Antwerpen en de op- en afrit richting Zelzate. 

WLHO - 1ste oprit

Verkeersomzetting op woensdagnacht 17 februari

Woensdagnacht gaat de bestaande oprit uit dienst en vervolgens de nieuwe oprit in dienst. Tijdens de verkeersomzetting is de oprit uit dienst tussen 22.30 uur en 5 uur. Verkeer volgt er lokaal een omleiding naar oprit Melsele. 

Aansluitend in het weekend van weekend van vrijdag 19 tot maandagochtend 22 februari wordt de brug van de bestaande oprit afgebroken. De E34 is dan afgesloten. Lees meer over de voorziene omleidingen.

omleiding fasewissel nieuwe oprit WHO 15012021-02

Vorm van kluifrotonde

Het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost heeft de vorm van een kluifrotonde: twee rotondes – één langs elke kant van de E34 – die met elkaar verbonden worden via twee evenwijdige bruggen over de snelweg. Er wordt voor deze inrichting gekozen omdat er niet minder dan 7 wegen aansluiten op het kruispunt.

  • Op de noordelijke rotonde sluit de Canadastraat, Keetberglaan en de op- en afrit rijrichting Zelzate aan.
  • Op de zuidelijke rotonde komt de aansluiting met de nieuwe verbindingsweg en de op- en afrit rijrichting Antwerpen.

Fietsers zullen via een nieuwe fietstunnel onder het kruispunt doorrijden wat een vlotte en veilige doorstroming op de rotondes garandeert.