20
juli
2021
|
13:52
Europe/Amsterdam

Nieuwe rijbaan Blancefloerlaan in gebruik op 30 juli

Samenvatting

Vrijdag 30 juli nemen we op de Blancefloerlaan de nieuwe rijbaan richting Zwijndrecht in gebruik. De heraanleg van de rijbaan richting Antwerpen gaat in september een nieuwe fase in.

We vernieuwen de Blancefloerlaan in beide rijrichtingen grondig tussen de Dwarslaan en de brug over de snelweg. De rijbaan richting Zwijndrecht is bijna klaar. Op vrijdag 30 juli nemen we deze rijbaan in gebruik. Dit gebeurt in de loop van de voormiddag en veroorzaakt weinig hinder.

Sinds het najaar van 2019 werken we aan en rond de Blancefloerlaan:

  • We bouwen een nieuw P+R-gebouw met plaats voor 1500 wagens en een vlotte aansluiting op een nieuwe tramhalte vlak voor de deur;
  • Ook leggen we een nieuwe fietstunnel onder de straat en vernieuwden we de trambaan;
  • Ter hoogte van de Dwarslaan bouwen we een nieuwe keerlus voor de trams, zodat het tramaanbod hier vergroot kan worden;
  • Aan weerszijden van de Blancefloerlaan bouwen we aansluitingen van en naar de toekomstige verbindingweg, die parallel met de snelweg loopt tussen de complexen Waaslandhaven-Oost en Zwijndrecht. Zo halen we het sluipverkeer uit de woonkernen en verbeteren we de ontsluiting van en naar de verschillende snelwegen.

Ook de Blancefloerlaan en de fietspaden zelf worden grondig opnieuw aangelegd.

Nieuwe fase richting Antwerpen vanaf september

Aansluitend op de bouw van de fietstunnel onder de rijbaan richting Antwerpen, wordt het resterende deel van de zuidelijke rijbaan vernieuwd vanaf september. Ook het fietspad richting Antwerpen zal volledig opnieuw aangelegd worden. In deze fase werken we ook verder aan de aansluiting van de fietstunnel op het P+R-gebouw.

Hinder tijdens deze fase:

  • Auto: richting Zwijndrecht is de vernieuwde rijbaan ondertussen in dienst en is er geen hinder meer. Richting Linkeroever rijdt het verkeer lokaal mee met het openbaar vervoer op de tram-busbaan.
  • Tram en bus: het openbaar vervoer rijdt nog steeds in beide richtingen storingsvrij over de vernieuwde tram-busbanen.
  • Fiets: fietsers rijden in beide rijrichtingen op het fietspad langs de noordzijde

Op het einde van 2021 wordt langs de noordzijde het fietspad nog verder afgewerkt. Begin 2022 zijn de werken op de Blancefloerlaan afgelopen.

Bekijk het toekomstbeeld hier.

* De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken.