19
mei
2023
|
11:27
Europe/Amsterdam

Nieuwe snelweg van Kennedytunnel naar E17 opent in weekend 2-4 juni

In het weekend van vrijdagavond 2 tot zondagavond 4 juni nemen we de nieuwe snelweg van de Kennedytunnel richting Gent in gebruik. Hierbij verandert ook de aansluiting van uitrit naar de E34 Zelzate en de uitrit 6 Linkeroever. Beide bestaande uitritten moeten daarvoor van zaterdagavond 3 juni tot zondag avond 4 juni tijdelijk gesloten en omgeleid worden om ze te kunnen aansluiten op de nieuwe snelweg.

Nieuwe snelweg van Kennedytunnel naar E17 Gent7
In het weekend van 2-4 juni nemen we de nieuwe snelweg van de Kennedytunnel naar de E17 richting Gent in gebruik.

Wat is de impact op het verkeer?

Om de nieuwe snelweg te kunnen aansluiten op de bestaande snelweg, zijn er tijdens het weekend minder rijstroken richting Gent beschikbaar. In de richting van Nederland blijven het hele weekend drie rijstroken beschikbaar. Ook sluiten we de uitritten van de Kennedytunnel naar Linkeroever (afrit 6) en de E34 tijdelijk af. De E34 zelf leiden we enkele uren om richting Antwerpen. Zondagnacht voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de Kennedytunnel. Vanaf 21u is er in beide rijrichtingen één rijstrook ter beschikking. Daarover lees je hier meer.


Nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juni

Tussen 21u en 6u: één rijstrook beschikbaar vanaf Antwerpen-Zuid tot net voorbij de Kennedytunnel.

Zaterdag 3 juni

Tussen 6u en 21u: vanaf de Kennedytunnel tot op de E17 twee rijstroken beschikbaar.

Nacht van zaterdag 3 juni op zondag 4 juni

  • Tussen 21u en 6u: één rijstrook beschikbaar vanaf Antwerpen-Zuid tot op de E17.
  • Vanaf 21u: afrit 6 Linkeroever en de uitrit richting E34 Zelzate zijn afgesloten. We leiden om via de E17, keerbrug in Kruibeke. Verkeer naar Linkeroever rijdt via afrit Zwijndrecht en de Parallelweg naar hun bestemming.
  • Tussen 23u en 2u: E34 richting Antwerpen afgesloten. We leiden om via afrit 8 Waaslandhaven-Oost, de Parallelweg en E17.

Omleiding afgesloten afrit Linkeroever en uitrit E34 - 3-4 juni
Afrit 6 Linkeroever en de uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 zijn afgesloten. We leiden om via de E17 en keerbrug in Kruibeke. Voor Linkeroever rijd je via afrit Zwijndrecht en de Parallelweg naar de Blancefloerlaan/N70. Richting E34 rijd je via de E17 en fly-over. Volg de signalisatie naar Brugge/Rotterdam.

Omleiding afgesloten E34 - 3-4 juni
Voor de afgesloten E34 richting Antwerpen leiden we om via de Parallelweg en keerbrug in Kruibeke.

Zondag 4 juni

  • Tussen 6u en 18u: vanaf de Kennedytunnel tot op de E17 twee rijstroken beschikbaar.
  • Vanaf 18u: afrit Linkeroever en de uitrit richting E34 Zelzate zijn terug beschikbaar. 


OPGELET: afrit Linkeroever en de uitrit naar de E34 zijn verlegd en verlaten samen, op dezelfde plaats de snelweg richting Gent. Kom je uit de Kennedytunnel en rijd je naar afrit 6 Linkeroever of de E34? Dan houd je na de tunnel rechts aan en rijd je via een tijdelijke aansluiting naar je bestemming.  Je rijdt er over de oude oprit Linkeroever waar verkeer naar Linkeroever en verkeer naar de E34 splitsen. Let goed op de borden!

Die tijdelijke aansluiting blijft in gebruik tot we in het voorjaar van 2024 de nieuwe afrit Linkeroever en uitrit naar de E34 in gebruik nemen.

Tijdelijke aansluiting afrit 6 Linkeroever en uitrit E34
Kom je uit de Kennedytunnel en rijd je naar afrit 6 Linkeroever of de E34? Dan houd je na de tunnel rechts aan en rijd je via een tijdelijke aansluiting naar je bestemming. Die blijft in gebruik tot we in het voorjaar van 2024 de nieuwe afrit Linkeroever en uitrit naar de E34 in gebruik nemen.

Tijdelijke aansluiting afrit 6 en uitrit E34 via oude oprit
We voorzien een tijdelijke aansluiting vanuit de Kennedytunnel naar afrit Linkeroever en de E34 via de oude oprit Linkeroever.

Nieuw knooppunt Antwerpen-West grotendeels in gebruik

Eerder in mei namen we al de nieuwe verbindingen van de E17 uit Gent naar de Kennedytunnel en E34 en van de E34 uit Zelzate naar de Kennedytunnel in gebruik. Wanneer we ook de nieuwe snelweg van de Kennedytunnel naar de E17 richting Gent begin juni in gebruik nemen, is het grootste deel van het nieuwe knooppunt klaar. De komende maanden werken we nog de nieuwe oprit Linkeroever en de verbinding van de E34 uit Zelzate naar de E17 richting Gent af. Die nemen we dit najaar in gebruik. De nieuwe afrit 6 Linkeroever en uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 nemen we in het voorjaar van 2024 in gebruik.

Video Antwerpen-West
Video ingebruikname Antwerpen-West

Bekijk hier het toekomstbeeld van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West

Lees hier meer over het nieuwe knooppunt Antwerpen-West