05
mei
2022
|
17:29
Europe/Amsterdam

Nieuwe tunnel Antwerpsesteenweg enkelrichting vanaf 9 mei, werken klaar 25 mei

Op maandag 9 mei stellen we de nieuwe tunnel aan de Antwerpsesteenweg terug enkelrichting open. Je kan hier voorlopig enkel richting Zwijndrecht rijden. De nieuwe tunnel aan afrit Zwijndrecht zal wel terug in beide rijrichtingen beschikbaar zijn en ook de fietstunnel aan de Antwerpsesteenweg nemen we in gebruik. Het einde van onze werken hier is voorzien op 25 mei.

Rond de Antwerpsesteenweg en Hoefijzersingel zijn onze werken bijna afgerond. De afgelopen jaren zorgden we hier met de bouw van twee nieuwe tunnels, nieuwe op- en afritten, fietspaden en nieuwe wegen voor een grote metamorfose. Deze werken zorgden vaak voor een veranderde verkeerssituatie, omleidingen en hinder. Maar het einde is in zicht.

9 mei: Fietstunnel open en nieuwe tunnel Antwerpsesteenweg enkelrichting

Op maandag 9 mei stellen we de nieuwe Hoefijzersingel en nieuwe tunnel aan de Antwerpsesteenweg terug open richting Zwijndrecht. Kom je van de verbindingsweg of afrit Zwijndrecht? Dan kan je vanaf dan ook terug langs de nieuwe tunnel naar Zwijndrecht rijden. 

Ook de gerenoveerde, oude tunnel aan de Antwerpsesteenweg wordt dan terug in gebruik genomen. Deze is ingericht als tunnel voor fietsers en voetgangers, zodat ze veilig en gescheiden van het gemotoriseerd verkeer de E17 kunnen kruisen. We werken wel nog kleine dingen af in de fietstunnel, dus let hier goed op.

De afgelopen weken kon je de tunnel aan afrit Zwijndrecht enkel richting Zwijndrecht gebruiken. Vanaf 9 mei nemen we deze tunnel terug volledig in gebruik en kan je dus ook richting nieuwe Hoefijzersingel rijden.

Opgelet: Oh'Green is van 9 mei enkel bereikbaar via de nieuwe Hoefijzersingel. Je rijdt dus aan via afrit Zwijndrecht, Pastoor Coplaan rond VAB of de verbindingsweg. Wegrijden kan voorlopig enkel via de nieuwe tunnel aan de Antwerpsesteenweg, richting Zwijndrecht.  De oude Hoefijzersingel wordt afgesloten ter hoogte van het rondpunt aan Carrefour. Vanaf 25 mei is Oh'Green ook vanuit Zwijndrecht en Burcht via de Antwerpsesteenweg bereikbaar (zie onder).

Omleiding Antwerpsesteenweg vanaf 9 mei

Nieuw kruispunt Antwerpsesteenweg, tunnel en fietstunnel
Op maandag 9 mei nemen we de tunnel aan afrit Zwijndrecht terug in beide rijrichtingen in gebruik. Voor het afwerken van de bermen en tunnelmonden blijft de nieuwe Hoefijzersingel nog tot 25 mei enkelrichting. Je bereikt Oh'Green vanaf dan enkel via de nieuwe Hoefijzersingel.

Einde werken? 25 mei

Van 9 tot 25 mei werken we de tunnelmonden en de omgeving van de Antwerpsesteenweg nog verder af. Op 25 mei stellen we het vernieuwde kruispunt van de Antwerpsesteenweg en Hoefijzersingel open én nemen we de nieuwe tunnel hier in beide rijrichtingen in gebruik. Vanaf dan kan je ook hier terug van en naar Burcht rijden. Ook Oh'Green is vanaf dan ook via de Antwerpsesteenweg vanuit Zwijndrecht en Burcht bereikbaar.

Nieuwe tunnel afrit Zwijndrecht
Op 25 mei nemen we het vernieuwde kruispunt van de Antwerpsesteenweg en Hoefijzersingel in gebruik. Je kan dan ook de nieuwe tunnel van de Antwerpsesteenweg  in beide richtingen gebruiken.

Op 25 mei zijn onze werken in deze buurt grotendeels afgerond. We bouwen de komende maanden nog verder aan de geluidsschermen langs de E17. Ook een deel van de oude Hoefijzersingel moet nog worden uitgebroken en groen aangeplant. Daarvoor bekijken we nog wanneer we dit kunnen en mogen laten uitvoeren.

Hoe bereik je Oh'Green?

De nieuwe situatie rond de Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel verandert en verbetert de bereikbaarheid van Oh'Green. Momenteel bereik je Oh'Green al via de E17 en afrit Zwijndrecht én via de verbindingsweg/Pastoor Coplaan. Vanaf 25 mei zal je het tuincentrum ook kunnen bereiken via de Antwerpsesteenweg uit zowel Burcht, als Zwijndrecht. 

Het rondpunt aan Carrefour is afgesloten en de oude Hoefijzersingel tussen Oh'Green en het rondpunt wordt nog verder uitgebroken. Volg hier de omleiding naar de bedrijvenzone 'Zwijndrecht Z4’.

Vanuit de E17:

Bereikbaarheid OhGreen vanaf 25 mei-01

Vanuit Burcht (via Antwerpsesteenweg vanaf 25 mei):Bereikbaarheid Oh'Green vanuit Burcht

Vanuit Zwijndrecht (via Antwerpsesteenweg vanaf 25 mei):

Bereikbaarheid Oh'Green vanuit Zwijndrecht

Vanuit Linkeroever/E34:

Bereikbaarheid Oh'Green vanuit Linkeroever/E34