07
juni
2023
|
15:17
Europe/Amsterdam

Oosterweelvideo over de Bypass valt in de prijzen

Beste ‘Informational & Explainer Video’, die award sleepte Lantis dinsdagavond in de wacht tijdens de jongste editie van de Video Experience Day in Brussel. De bekroonde video vertelt in twee minuten waarom we dit najaar starten met de bouw van de Bypass, de tijdelijke snelweg naast het viaduct van Merksem. De jury prijst hoe de video erin slaagt een complexe materie op een heldere en eenvoudige manier uit te leggen. 

De video maakt deel uit  van een  campagne onder de noemer "Hallo Bypass, bye bye viaduct". Met deze campagne wil Lantis uitgebreid informeren over de verschillende fases van de afbraak van het viaduct van Merksem. Een belangrijke fase is de bouw van een tijdelijke snelweg, de Bypass, naast het viaduct van Merksem.

Dat de video ook een professionele jury wist te overtuigen, is een opsteker. "We vinden het enorm belangrijk dat onze communicatie toegankelijk is. Ons project is complex en zal veel impact hebben. Net daarom moeten we mensen helder en eenvoudig informeren.", klinkt het.

Video Experience Award Lantis
Lantis won de award beste ‘Informational & Explainer Video’.

De Video Experience Day wordt elk jaar georganiseerd door de laatstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie van AP Hogeschool Antwerpen, in samenwerking met Kanaal Z. Tijdens een awardshow reikt een vakjury Video Experience Awards uit aan video's die uitblinken en bijdragen aan een betere gebruikerservaring. De video Hallo Bypass, bye bye viaduct, is een productie van Motionmakers, in opdracht van Lantis.

Bekijk de video van de Bypass hier.