24
november
2021
|
14:53
Europe/Amsterdam

Open kaart over PFAS-metingen

Sinds de PFOS-kwestie in het nieuws kwam dit voorjaar, kregen we heel wat vragen over de PFOS-concentraties in ons projectgebied. Op een groot deel van de vragen gaven we al een antwoord in onze FAQ’s. Sinds deze zomer voeren we ook luchtmetingen uit op verschillende plaatsen om na te gaan of er te veel PFAS zitten in het stof in ons projectgebied. Ook die cijfers stellen we ter beschikking op onze website.

Een van de aanbevelingen van de Expertencommissie Grondverzet was om meer inzage te bieden in de cijfers van de metingen op het terrein. Daarom spelen we letterlijk open kaart. Want we maken alle metingen, zowel van de grond als de lucht in het Oosterweelprojectgebied, openbaar in een interactieve kaart. Daarnaast geven we ook de cijfers mee van de metingen in het door Lantis opgepompte en gezuiverde grondwater.

We zullen deze cijfers regelmatig updaten. Heb je hier nog vragen over en vind je geen antwoord in de bijhorende FAQ? Contacteer ons dan via https://meldpunt.oosterweelverbinding.be.