16
augustus
2021
|
15:30
Europe/Amsterdam

Openbaar Onderzoek voor fietstunnel Turnhoutsebaan loopt

707 OWV TB 000

Om fietsers tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding een veilige passage onder de drukke Turnhoutsebaan te geven, bouwt Lantis een fietstunnel. Daarvoor diende de bouwheer van de Oosterweelverbinding in maart van dit jaar een aanvraag voor een omgevingsvergunning in. Naar aanleiding daarvan loopt er nu een openbaar onderzoek. Nog tot en met 23 augustus kan je het dossier inkijken en standpunten, opmerkingen of bezwaren indienen.  

Waar komt de tunnel?

De nieuwe tunnel is gepland ter hoogte van parking West van het Provinciaal domein Rivierenhof en maakt deel uit van het Ringfietspad. Fietsers die vanuit het noorden komen, kunnen zo ondergronds de Turnhoutsebaan oversteken en aansluiten op de Parkweg. Die ondergrondse doorsteek is vandaag al mogelijk, maar tijdens de heraanleg van de Ring verdwijnt deze doorsteek in de werfzone. Door nu een nieuwe doorsteek aan te leggen, blijft veilig fietsverkeer tijdens de werken mogelijk. Er onstaat meteen ook een nieuwe definitieve kruising, die comfortabeler en veiliger is dan de huidige en perfect aansluit op de toekomstige fietsinfrastructuur.

 

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 23 augustus. Tot dan kan je de aanvraag raadplegen op het omgevingsloket. Via het loket kan je ook standpunten, opmerkingen of bezwaren formuleren. Je kan de aanvraag na afspraak ook raadplegen bij de dienst Vergunningen van de stad. Meer info over het inkijken van de aanvraag of het formuleren van standpunten, opmerkingen en bezwaren vind je op de site van de stad.

 

Meer weten over de fietstunnel? Lees ook 'Nieuwe fietstunnel onder Turnhoutsebaan voor veilig verkeer tijdens Oosterweel'.