28
september
2020
|
13:31
Europe/Amsterdam

Oprit Zwijndrecht sluit definitief op 2 oktober

Samenvatting

Oprit Zwijndrecht - richting Antwerpen - sluit definitief op 2 oktober. De omleiding loopt via oprit Zwijndrecht richting Gent, de E17 en de keerbrug in Kruibeke.

Vanaf 2 oktober, 21u, sluit de oprit in Zwijndrecht - rijrichting Antwerpen - definitief. Hierdoor krijgen we aan de op- en afritten van Zwijndrecht een stabiele situatie tot najaar 2021. 

In het kader van de Oosterweelwerken Linkeroever/Zwijndrecht worden de op- en afritten in Zwijndrecht volledig opnieuw aangelegd. In de nieuwe situatie kan je hier enkel van en naar Gent de snelweg op- en afrijden. De afrit komende van de Kennedytunnel sloot al definitief in het weekend van 17-19 juli. Vanaf 2 oktober, 21u, sluit ook de oprit richting Antwerpen definitief.

De omleiding voor de afgesloten oprit loopt - net zoals voor de reeds afgesloten afrit - via de E17 en de keerbrug in Kruibeke. Concreet: om vanuit Zwijndrecht/Burcht naar de Kennedytunnel te rijden, neem je eerst de oprit richting Gent en keer je vervolgens via de keerbrug in Kruibeke. Aan Antwerpen-West ga je via de twee linkse rijstroken naar de Kennedytunnel.

Sinds 18 september is de nieuwe oprit in Zwijndrecht, richting Gent, in gebruik. Ook op- en afrit 6 Linkeroever zijn beschikbaar.

Van en naar Antwerpen via nieuwe verbindingsweg

Vanaf 2025 wordt verkeer van en naar de Kennedytunnel via de nieuwe verbindingsweg naar de nieuwe op- en afrit 6 Linkeroever ter hoogte van Antwerpen-West geleid.

Ook het uitzicht van het complex wijzigt. De huidige boogvormige op- en afrit ten zuiden van de E17 wordt vervangen door een compacte afrit die via een nieuwe brug over de Pastoor Coplaan aansluit op de Hoefijzersingel. Een tunnel onder de E17 verbindt de Hoefijzersingel met de nieuwe verbindingsweg aan de overkant van de snelweg.

Bekijk hier de toekomstige situatie.