22
juli
2021
|
16:04
Europe/Amsterdam

Pastoor Coplaan afgesloten van 6 tot 9 augustus - Antwerpsesteenweg terug dubbelrichting

Samenvatting

In het weekend van 6 tot 9 augustus sluiten we de Pastoor Coplaan af voor het plaatsen van de betonnen balken voor de brug van de nieuwe afrit. De Antwerpsesteenweg wordt op 5 augustus terug dubbelrichting.

De nieuwe afrit in Zwijndrecht voor verkeer komende uit Gent leggen we een stuk compacter aan tegen de snelweg. Via een nieuwe brug over de Pastoor Coplaan sluiten we die afrit aan op de vernieuwde Hoefijzersingel en Antwerpsesteenweg. Via een nieuwe tunnel onder de E17 bereik je de toekomstige verbindingsweg en de Pastoor Coplaan.

Van vrijdag 6 (21u) tot maandagochtend 9 augustus (5u)* leggen we betonnen balken op hun plaats voor de nieuwe brug over de Pastoor Coplaan. Daarom sluiten we de Pastoor Coplaan af tussen de Heidestraat en Zwijndrechtsestraat.

Vanaf donderdagavond 5 augustus stellen we de Antwerpsesteenweg terug in beide richtingen open.

* Als de werken niet tijdig afgerond kunnen worden, zal er ook gewerkt worden in het weekend van 13 tot 15 augustus.

Hoe rijd je om voor de afgesloten Pastoor Coplaan?

  • Van Zwijndrecht naar Burcht: op de Pastoor Coplaan neem je de oprit naar de E17 richting Gent. Je keert via de keerbrug in Kruibeke terug richting Zwijndrecht en neemt de afrit naar de Pastoor Coplaan.
  • Van Burcht naar Zwijndrecht: via de Antwerpsesteenweg en de Laarstraat rij je naar de Pastoor Coplaan.
  • Fietsers en voetgangers rijden en stappen om via de tunnel van de Antwerpsesteenweg. Het fietspad ligt hier opnieuw aan beide zijden van de weg, dus fietsers moeten terug aan de juiste kant fietsen. 

Vanaf maandagochtend 5u is op de Pastoor Coplaan verkeer opnieuw in beide richtingen mogelijk. Let wel, de werfzone verschuift er regelmatig. Wees aandachtig voor wijzigingen voor auto’s en fietsers.

Hinder tijdens de werken

Om de Pastoor Coplaan na het weekend terug open te kunnen stellen, werkt de aannemer dag en nacht. Het gaat vooral om montagewerkzaamheden. We willen alvast waarschuwen dat er mogelijk geluidshinder kan zijn.

Grondige herinrichting van complex Zwijndrecht

In het kader van de Oosterweelwerken leggen we het complex in Zwijndrecht volledig opnieuw aan:

  • Verkeer van en naar Antwerpen zal in de toekomst via de nieuwe verbindingsweg naar de snelwegen kunnen rijden.
  • De nieuwe oprit richting Gent namen we een jaar geleden al in gebruik.
  • Momenteel bouwen we dus verder aan de nieuwe afrit voor verkeer komende van Gent. Deze leggen we compact aan tegen de snelweg en sluiten we - via een brug over de Pastoor Coplaan - aan op de nieuwe Hoefijzersingel.

Bekijk hier het toekomstbeeld van complex Zwijndrecht.