13
december
2022
|
09:17
Europe/Amsterdam

Plaatsen houten geluidsschermen in Burcht start 15 december

Langs de E17 in Burcht bouwen we een houten geluidsscherm tussen afrit Zwijndrecht en het knooppunt Antwerpen-West. De stalen palen van de schermen staan er al een tijdje te blinken. Intussen zijn ook de houten schermen gemonteerd en voorbereid en starten we op donderdag 15 december met het plaatsen van de schermen.

Op Linkeroever en in Zwijndrecht schermen we de snelwegen (E17, E34 en R1) volledig af met hoge geluidsschermen en groene geluidsbermen. Langs de E17 plaatsten we aan de kant van Zwijndrecht al een geluidswand van 8.5 meter hoge, glazen schermen. Aan de zijde van Burcht werden eerder dit jaar al de stalen palen voor de geluidsschermen geplaatst. Deze schermen werken we af met hout. De afgelopen maanden werden de houten schermen volop gemonteerd. De schermen worden op woensdag 14 december geleverd en het plaatsen van de schermen langs de snelweg start op donderdag 15 december. 

Geluidsschermen E17 Burcht
Langs de E17 plaatsten we eerder al glazen geluidsschermen van 8.5 meter hoog. Aan de zijde van Burcht starten we op donderdag 15 december met het plaatsen van de houten geluidsschermen.

We starten met het plaatsen van de houten schermen ter hoogte van afrit Zwijndrecht en werken zo richting het knooppunt. Als alles goed gaat, plaatsen we gemiddeld zo'n 20 meter schermen per dag. We verwachten rond eind maart klaar te zijn met deze houten geluidswand. 

Op weg naar een stillere  en meer mobiele omgeving

De komende maanden en jaren zetten we nog grote stappen om de leefbaarheid van Zwijndrecht te verbeteren. 

We bouwen verder aan de geluidsbermen en -schermen die de overlast van de snelweg drastisch zullen verminderen. Ecologische verbindingen over en onder de snelwegen zorgen niet alleen voor een enorme uitbreiding van de leefwereld van de dieren, maar we maken het ook voor de mens eenvoudiger om van de stillere natuur te genieten. We realiseren 18ha extra groen ter hoogte van Antwerpen-West en daar waar er voor de werken tijdelijk groen moest verdwijnen zorgen we voor een ecologisch waardevolle en diverse heraanplanting. Meer dan 16 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietsverbindingen maken fietsen meer dan ooit een volwaardig alternatief voor de wagen.