28
juli
2020
|
15:26
Europe/Amsterdam

Plaatsen nieuwe bruggen Waaslandhaven-Oost - E34 naar Zelzate afgesloten

Samenvatting

In twee weekends in augustus (7-10 en 21-24) plaatst de aannemer de definitieve bruggen van de nieuwe kluifrotonde over de E34 richting Zelzate. Hierdoor is de snelweg in deze rijrichting volledig afgesloten.

Update 20/8: voor de werken in het weekend van 21-24/8 wordt de E34 afgesloten in de nacht van 21-22/8 middernacht. Niet op vrijdagavond 22u.

-------------------------------------

De aannemer plaatst twee nieuwe bruggen over de E34 ter hoogte van complex 8 Waaslandhaven-Oost. Zij maken al deel uit van het nieuwe complex dat in de vorm van een kluifrotonde wordt aangelegd. De plaatsing van de bruggen wordt uitgevoerd tijdens twee weekends in augustus: 7-10/8 en 21-24/8. De E34 richting Zelzate wordt tijdens deze weekends volledig afgesloten.

Ter hoogte van complex 8 Waaslandhaven-Oost is de aannemer volop bezig met de aanleg van het nieuwe complex. In augustus worden in de weekends van 7-10/8 en 21-24/8 twee nieuwe bruggen gelegd over de E34, rijrichting Zelzate. Om dit veilig te kunnen uitvoeren wordt de snelweg vlak voorbij het bestaande complex 8 Waaslandhaven-Oost volledig afgesloten in de richting van Zelzate. Dit telkens van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 5u.

Een omleiding wordt voorzien via afrit 8 Waaslandhaven-Oost, de Keetberglaan, Steenlandlaan en oprit 10 Waaslandhaven-Zuid.

Opgelet: kustverkeer uit de regio Antwerpen wordt aangeraden om via de E17 te rijden, vanop langere afstand via Brussel en de E40.

Belangrijk: Om deze omleiding veilig te laten verlopen, zullen de Canadastaat (omleiding via de Kwarikweg) en de aansluiting van de Keetberglaan met de N450/oprit 9 Melsele - in de richting van Zelzate - afgesloten zijn tijdens deze weekends. Oprit 9 Melsele vanop de N450 is wel toegankelijkFietsers ondervinden geen hinder van deze werken.

Oprit 7 Sint-Anna is tijdens deze weekends ook afgesloten. De omleiding loopt via de R1, E17 en de keerbrug in Kruibeke.

Ook werken in rijrichting Antwerpen

Eind augustus start met de heraanleg van de zuidelijke rijbaan een volgende fase op de E34. Je rijdt dan in beide rijrichtingen over de rijbaan richting Zelzate op 2x2 versmalde rijstroken. Om die fasewissel mogelijk te maken worden doorsteken door de middenberm aangelegd.

De E34 richting Antwerpen heeft hierdoor één rijstrook ter beschikking op zaterdagen 8/8 en 22/8, van 5u tot 18u en zondag 9/8 van 5u tot 15u (zondag 23/8 is een reservedag). Tijdens deze uren is ook afrit 7 Sint-Anna, komende van de E34, afgesloten. De omleiding hiervoor loopt via de R1, E17 en de keerbrug in Kruibeke.

Nieuw complex 8 Waaslandhaven-Oost in de vorm van een kluifrotonde

Deze nieuwe bruggen maken deel uit van het nieuwe complex 8 Waaslandhaven-Oost. Dit wordt aangelegd in de vorm van een kluifrotonde - een rotonde aan beide kanten van de snelweg, verbonden met twee evenwijdige bruggen. Dit nieuwe complex maakt het mogelijk om in de toekomst ook van en naar Zelzate de snelweg op en af te rijden, in plaats van - zoals nu - enkel van en naar Antwerpen. Ook sluit het nieuwe complex aan op de verbindingsweg die het bestemmingsverkeer van en naar de snelweg beter zal spreiden en sluipverkeer uit de woonkernen haalt.

De bestaande fietsverbinding werd tijdens de werken al verlegd naar een veilige, tijdelijke fietsbrug. Het nieuwe complex zal vervolledigd worden met een definitieve fietsbrug over de E34 en fietstunnel onder de Canadastraat.

Bekijk het nieuwe complex Waaslandhaven-Oost hier.